Share

Kamp “Bosnian Legends” u Louisvilleu

Predrag Pašić, Sead Kajtaz, Nenad Vidaković, Sead Gruda i Toni Franković bit će u ulozi trenera i predavača

U organizaciji Fazlagic Soccer Academy

U periodu od 18. i 22. juna u Louisvilleu (Kentucky USA), pod nazivom ‘Bosnian Legends, a u organizaciji Fazlagic Soccer Academy bit će održan fudbalski kamp.
Predrag Pašić, Sead Kajtaz, Nenad Vidaković, Sead Gruda i Toni Franković (bivši fudbaleri Sarajeva i Veleža) bit će u ulozi trenera i predavača.

Klub United 1996 FC, na čijem je čelu Muhamed Fazlagić, imao je veoma uspješnu sezonu i osvojio je državno prvenstvo Kentuckyja u kategorijama do 13, 15, 16 i 18 godina. Pomenute selekcije tako su se kvalifikovale za nastup na prvenstvu SAD-a, koje će se od 24. do 29. juna održati u Green Bay Wisconsinu.

Ovaj kamp ujedno će poslužiti i kao priprema za ovo veliko takmičenje, a predstavlja i fantastičan vid saradnje između dvije zemlje, te odličnu promociju bh. fudbala.
Važno je spomeniti i da sun a čelu tri od četiri mlađe selekcije kluba naši stričnjaci. Rizah Sejdić iz Odžaka trenira mladiće do 13 godina, Muhamed Fazlagić na čelu je U-15 tima, a Braco Jusufović iz Mostara zadužen je za U-16.

Kamp i predavanja odličan su način da se u pozitivnom svjetlu predstavi naša zemlja i da se ojača percepcija o bh. fudbalu i državi.

Komentari