Share

“Šejk Zlaja”, simpatizer tekfir ideologije: ARBiH je “šejtanska vojska” s “paganskim ljiljanima”

Opasne ideologije koje šire nepismeni luđaciOpasne ideologije koje šire nepismeni luđaci

U jeku debate o prisustvu opasnih ideologija u BiH, uključujući i vehabizam, nastavljamo objavljvati suluda “učenja” samozvanog učenjaka “Šejka Zlaje”. Današnji video zapisi donose izvrnuta tumačenja Biblije i opasno poigravanje sa kršćanstvom.

Podsjećamo, jučer smo objavili zapise ovog “učenjaka” u kojima se reis Cerić se čak naziva i sotonom! Pored toga Armija RBiH se označava šejtanskom vojskom, a sevdah “balijskom kasidom sotoni”!

Ovaj “Šejk Zlaja” je simpatizer opasne tekfir ideologije, a njegova učenja itekako mogu biti štetna i opasna, pogotovo kada ih šire neuke osobe, poput “Zlaje”, i kada ih ozbiljno prihvate oni poput njega.

U video zapisima, koje danas objavljujemo, Bošnjaci se nazivaju Balijama koji svoje “krepale vojnike” umotavaju u zastave s “paganskim simbolom ljiljana”. Ovaj “učenjak” nije ni za demokratiju, pa tumači da se ništa demokratijom ne može osvojiti ni održati, nego samo “džihadom”.

On se odriče svega od parlamenta pa do EU, NATO-a i UN-a. Sve je za njega kufr i širk, čak i Ustav Islamske zajednice, a o političkim partijama da ne govorimo.

Pitanje je koliko je ljudi u BiH zatrovano ovakvom ideologijom i kolika je njihova potencijalna opasnost.

Komentari