Share

Psihopata Elvir Korać i Dino Bubuljica pomagali ubicama

Psihopata Elvir Korać i Dino Bubuljica pomagali ubicama

U nastavku akcije kodnog naziva “Lutka” istražitelji SIPA-e uhapsili su jučer Elvira Koraća (42), dokazanog psihopatu, serijskog ubicu i nevjenčanog supruga Dane Škrbe (zaklala fotografa Mustafu Bukvića 2012. godine, op. a.) i Dinu Čehajića zvanog Bubuljica (31), člana grupe ubijenog Ramiza Delalića Ćele, dobro poznatog policiji zbog činjenja raznih krivičnih djela.

Nalog Tužilaštva

Kako saznajemo, oni su uhapšeni zbog sumnje da su pomagali ubicama koje su 18. novembra 2005. godine likvidirale Milorada Todorovića, njegovog tjelohranitelja Radomira Jankovića i konobara Esada Šenderovića u kafani “Dva bora” u sarajevskom naselju Vraca.

Čehajić i Korać privedeni su po nalogu Tužilaštva BiH, koje ih tereti za organizirani kriminal te krivično djelo pomoć izvršiocu poslije počinjenog krivičnog djela. Saslušani su u prostorijama SIPA-e, a danas će ih najvjerovatnije saslušati i postupajući tužilac Dubravko Čampara.

Korać na duši nosi svoju kompletnu porodicu. On je 1992. godine trnokopom unakazio oca Izeta dok je pijan ležao na kauču, a 29. decembra ratne 1993. u podrumu porodične kuće u selu Barice kod Vogošće, nakon što ga je majka Fatima grdila, Korać ju je ubio iz pištolja, a poslije nje i sestru Elviru.  

Iznošenje tijela nakon masakra na Vracama

Leševe je skrivao u podrumu sve do 24. maja 1994. godine. Podsjećamo, nakon što je njegova žena Dana Škrba ubila sarajevskog fotografa, Korać je pozvao našu redakciju te je zaprijetio našem novinaru da će ga ubiti. On je samovoljno otišao na Psihijatriju, gdje se prijavio za liječenje, a kasnije je pušten.  

U narednim danima očekuje se da će istražitelji rasvijetliti na koji način su uhapšeni pomogli ubicama te hoće li biti privedeni pravdi, jer su organizator i pomagači pronađeni.

Organizator uhapšen

Podsjećamo, za organiziranje ovih ubistava tereti se Mladen Ždrale (32) zvani Pata, koji je bivši policajac Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. On je izbačen iz službe jer je bio blizak Đorđu Ždrali zvanom Đoka, koji mu je rođak, a dugo vremena mu je bio vozač i pratilac. Kako smo i ranije objavljivali, Mladen Žadrale uhapšen je na osnovu iskaza nekoliko zaštićenih svjedoka, pa je moguće da su i Čehajić i Korać uhapšeni na osnovu njihovih iskaza.

Sigurnosne agencije su Đorđa Ždralu, uz Darka Eleza, označile kao gospodara podzemlja u Republici Srpskoj, a njih dvojica su bezbroj puta pokušala ubiti jedan drugog.

Likvidacija bračnog para

Mladen Ždrale sumnjiči se i da je učestvovao u ubistvima koja su se dogodila 2. jula 2004. godine na raskrsnici na Palama, kada su izrešetani supružnici Željko i Mikica Todorović koji su bili u vozilu s troje djece. Na meti je bio i Željkov brat Milorad, koji je pripadao suparničkoj grupi. Zbog ovih likvidacija uhapšeni su Đorđe Ždrale (osuđen na 20 godina za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, op. a.), Boris Govedarica (izrešetan 2007. godine u Lukavici, op. a.) i Miroslav Škobo. Protiv njih podignuta je optužnica, ali su oslobođeni.

Komentari