play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

O nama

11061975_849371008462559_4263248370304875206_nRadio na bosanskom jeziku “Nasa Rijec” u Cikagu je medijska “avantura”, koja je 1. avgusta 2005. pokrenuta bez odgovarajuce tehnicke i materijalne osnove. Jedino s cim smo raspolagali – bili su profesionalizam, znanje i sjecanje koje nas dobro sluzi. Uz znacajnu podrsku slusalaca u Cikagu, koji su uvijek razumjeli sta znaci “institucija pamcenja” – projekat je krenuo i opstaje sve dok to slusaoci hoce.

Inicijatori pokretanja R”NR”, koji su pruzili i prvu finansijsku pomoc, bili su Bahra i Musan Imamovic, a potom i americka kompanija “ALFA Adjusting”, sa vlasnikom Dorianom Bezanisom, kojem su njegovi radnici-Bosanci objasnili sta bi ovaj medij znacio bh. zajednici u Cikagu.

Prvih 14 mjesci program smo emitirali ponedjeljkom u trajanju od sahat vremena, da bi uz podrsku sponzora i slusalaca-pretplatnika, emitiranje produzili na 90 minuta. Trenutno R”NR” Cikago emitiramo ponedjeljkom, od 20:00 – 21:30, na frekvenciji 1240 AM (WSBC). Sve emisije su uzivo.

Na radost brojnih slusalaca sirom svijeta emisije se slusaju i putem interneta.

Web portal “Bosna Prkosna od Sna” preuzima i emitira emisije svakog utorka u 20:00 h. po evropskom vremenu; kao i vlasenicki Radio “Fenjer”, koji nedjeljom, nakon vlastitog programa, emitiraju snimak prethodne emisije R”NR” Cikago.

Misija ovog medija nije samo produkcija programa! Poslusajte nase emisije i sami cete saznati koji je cilj ovog medija i kakva je koncepcija.

Ponosni smo i ne stidimo se da isticemo ljubav prema svom bicu i svom narodu, ponosni smo sto smo BiH branili kada je to trebalo – u danima dvostruke agresije, neprestano ucimo bh. historiju, zaljubljeni smo u bosanski jezik , koji smo nazalost poceli da ucimo tek 1991. godine, ne bojimo se istine koju smo dozivjeli, koju pamtimo i na koju podsjecamo, a Bosnu i Hercegovinu volimo onakvu kakva je uvijek bila, sa svim njenim MULTI prefiksima.

Zelja nam je da na principima istine ovu zemlju (upravo onakvu kakva jeste) zavole SVI oni koji su rodjeni u njoj ili vode porijeklo iz BiH. Bujrum, to je vasa domovina i tu vas niko nece odbaciti sve dok je vidite kako treba!

Pretplatite se i ukljucite u Klub slusalaca, jer Vase pretplate osiguravaju opstanak ovog medija.

radionasarijec@yahoo.com 847/942.7303

0%