Share

Toni Musulin uskoro na slobodi

Sin Beogradjanke i Hercegovca Vinka, Toni Musulin, danas star 42 godine, sto je navodno  pronevjerio 11,6 milijuna eura, prisvojivsi ih iz osobnog vozila kojim je upravljao 5 studenog 2009 godine jer je desetljece radio kod tvrtke “Loomis” u Lyonu, kao konvoajer pa se predao se policiji u Monacu, 11 dana kasnije bice, izgleda, oslobodjen.
Musulin je vec dvije godine u samici zatvora “Corbes” u oblasti Rhône, gdje bi trebao ostati isto toliko vremena. Njegov advokat Hervé Banbanaste istice kako ce Francuska biti optuzena i sudjena zbog nedostatka dokaza na Europskom sudu.Musulin nije imao pravnu pomoc prilikom prvih ispitivanja, sto je po novom zakonu neprihvatljivo. Advokat podvlaci  da je nekadasnji konvoajer bio naslino odveden izvan Francuske.Musulina je lyonski Krivicni sud najprije osudio na tri godine strogog zatvora, 10 svibnja 2010. Nakon zalbe, kazna je povecana na pet godina a osiguranje njegovg “Ferrarija”, kojeg je navodno proglasio nestalim da bi lakse sakrio ukradeni novac, je trazilo odstetu od 450 000 eura, koju je sud odobrio. Dva dana nakon nestanka 11,6 milijuna eura, policajac Michel Neyrat, aktualno u zatvoru zbog korupcije i suradnje s organizovanim medjunarodnim banditizmom, nasao je svotu od 9,1 milijun eura u lyonskom boksu, nedaleko od mjesta gdje je Toni promijenio vozilo. Uglavnom, do danas, nitko ne zan sta se dogodilo sa preostala 2,5 milijuna. Musulin tvrdi kako ih je Neyrat mogao zatajiti, sto policajac ne priznaje. Nekadasnji konvoajer nikada nije dobio rekonstrukciju brojenja novcanica,  odmah zatrazenu od policije.
Galski pravnici vjeruju da je Musulin milijune sakrio u Srbiji, odakle mu je majka Dusica sto je napustila obitelj, kada su tri djeteta bila mala. Tvrde da je bio u Beogradu, prije nego sto se predao monaskoj policiji pa ce, ako izadje iz zatvora, mirno pokupiti nestali novac.
 
Nakon objave knjige “Toni 6,11”, koju je napisala galska novinarka Alice Géraud Arfi u sijecnju prosle godine,  neobicna prica Tonija Musulina je prenesena i na veliki ekran. Producent i redatelj Philippe Godeau, autor poznatih ostvarenja “Vjencanja” ili “Largo Winch”, snimio je dugometrazni, igrani film sa poznatim glumcem Françoisom Cluzetom, u glavnoj ulozi. Djelo, snimljeno u Lyonu i Monacu,  jednostavno je nazvano “11,6”.

Komentari