Vijesti

Zmajevi bujrum u BiH van BiH 19tog novembra!

St Louis1jpg

< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Probudim se sinoć u neka rana doba, vidim teška neka noć bila jer mnoge kolege na poslu kažu da su se budili cijelu noć, i prvo što pomislim je tekma Argentina vs BiH u STL 19tog novembra.
Pa se onda prisjetim prošlogodišnje tekme u Kikagu i svih silnih koncerata koji su naši organizirali: koncerti Hanke,Tife,Begovića, Đinovića…..tako da raja nije znala gdje da ide, a oni koji su otišli prisustvovali su koncertu od nekih 60 minuta jer naše zvijezde su planetarne.
Sada sve će slično biti u STL, osim što će mo pored tih pjevOČa pored dugo očekivanog veslanja i guzovrtenja STL bošnjačke kabadahije će potezati da Pape i puleni posjeti NJEGOV džemat, njihovu organizaciju ili restoran.
Naravno, ne smijemo zaboraviti posjetu gradonačelniku St. Louisa gosp. Slayu, već otrcane nagrade davanja počasnog Ključa grada STL, neka glupa proklamacija koja će biti zatražena od NEKOGA (već poznatog nama svima) koji će se JAGMITI da ON njega i njih od i dovede na neko zvučno mjesto i tako stavi još jednu reckicu na svoj estradno-politički rezime.
PANEM ET CIRCENSES

Ne zaboravimo cijelu frku kako su ultra kabadahije optužili Zmajeve i našega dijamanta Džeku da su odbili prisustvovati nekoj izmišljenoj dobrotvornoj večeri. Cijeli štimung, ushićenje i oduševljenje je bilo uzdrmano sa nekolicinom bošnjačkih horoščića iz Čikaga koji su vidjeli šansu da im Zmajevi mogu donjeti prihod od nekih $100 hiljada za samo par sati. Ali gazija sa  Gruže, naš kapiten Spaha, uvidje tu obmanu pa javno reče:” Neće nitko na račun naših reprezentativaca skupljati slavu i novce za osobne potrebe!”

-Mi obični će mo se radovati što će na tren ovaj grad u centru nečega, na trenutak postati BiH van BiH. Doći će nam raja iz cijele države, družit će mo se i nadamo se pobjediti? Mada smo, kao što je to već očigledno, respektirana fudbalska sila, dok nešto ne osvojimo, ja ostajem pri onoj svojoj- “BOSNO TI SI ŠAMPION!!!”
Vidimo se 19tog novembra u SVETOM LATIFU! Bujrum!!