play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Naslovna Tekstovi

Prêt-à-porter naglasava nove nacine proizvodnje koze

today9. Decembra 2015. 6

Background
share close

Digitalna proizvodnja

Nedavne poslovne susrete posvecene novim nacinima proizvodnje koze organizirali su u pariskoj Kuci Limousin, galska Federcija Prêt-à-porter i Kuca Umijeca i Kreacije. Nekoliko najpoznatijih proizvodjaca su otkrili najnovija dostignuca, spojena sa tradicionalnim i isprobanim obrtnickim metodama. Najzanimljivija su bila izlozena iskustva prerade riblje koze i razlicitih rakova, koje upotrebljava francuska filijala u proizvodnji odjece, modnih dodataka ili razlicitih ogrtaca.

Atelje koze i mode je predstavio razlicite nacine proizvodnje visokog kvaliteta cija su ostvarenja trazena u svim dijelovima svijeta. Marka Daguet iz grada Saint Julien, poznata po kvalitetnim pojasima i modnim dodacima je manufaktura oformljena 1969 godine pa je najprije izradjivala fotelje od koze.Zatim  se  preorijetirala na proizvodnju pojasa njegujuci davne tehnike  sto su uspjesno presle brojne epohe, zahvaljujuci pazljivoj i znalackoj izradi. Danas Daguet posjeduje klijentelu svjetske razine i nalazi se medju najpoznatijim proizvodjacima koze.
Jednako je i sa labelom Danse Azur sto od 1974 ostvaruje kucnu obucu pa je najpoznatiji na planeti, po obrnutom sivanju i visokoj znanosti tehnika proizvodnje te osigurava dizajn, izradu i prodaju kolekcija. Posebno su znacajne njegove ekspertizne koze. Brand Fermer preradjuje koze morskih zivotinja, posebno riba, najnovijim nacinima izrade od kojih zastaje dah. Koze preradjivane u oblasti Aquitaine su ostaci prehrambene filijere sa naglaskom na biljnim sastojcima odabranim zbog njihovog prirodnog, obnavljackog kapaciteta. Posebne su po kvalitetu i izradi.
Prednosti nepromocive koze
Marka France Inter Mode je obiteljska filijala specijalizirana za luksuznu odjecu  prêt-à-porter i modne dodatke. U pokrajini Bretagne postoji odsjek koji iskljucivo proizvodi kompozante koze za ostvarivanje odjece : kragne, dzepove, naramenice, dekorativne elemente koji se ostvaruju od najboljih koza, najprije  oblikovanih posebnim nacinima sto lako  pronalaze najbolje nacine uklapanja u sve tipove odjece.
Maison Fabre je poznata galska manifaktura proizvodnje rukavica. Smjestena u Millau od 1924 godine, njeguje najbolje i najpoznatije finese u nacinima proizvodnje. Suradjuje sa poznatim magazinima i robnim kucama a posjeduje i label tvrtke zivog naslijedja radi visokog kvaliteta koze i znacajnog izvoza na sve strane svijeta. Proizvodjac torbica Barreteau iz Saint Etinnea de Mer Morte, povezuje umjetnost obrtnistva koze i rastegljivih materija. Poznata po kombiniranoj izradi, kuca Fabre intervenira u oblasti proizvodnje torbica, razlicitih dekoracija, namjestaja, aeronautike, automobila. Specijalizirana za digitalno krojenje i siglirano platno praktikuje termo oblike, posjedujuci i brojna umijeca sto unaprijedjuju njezin medjunarodni ugled i renome.
Jednake odlike imaju i brandovi Orylag, Pact Europact, Paskap ili Pechdo, specijalizirane za proizvodnju nepromocive koze.
Dzana Mujadzic

Written by: Nihad Krndzija

Rate it
0%