Vijesti

Aleksandra Pandurević – Vlada Srpske šverca oružje (VIDEO)

1 120007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastupnica SDS-a u Zastupničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević tvrdi da je rukovodstvo Tehničkog remonta iz Bratunca nanijelo ogromne gubitke poduzeću sklapajući ugovor s firmom “Skaut”, poznatoj po sumnjivim radnjama i švercu oružja. Pandurević tvrdi i da je Vlada Republike Srpke dala RAOP iz Istočnog Sarajeva u bescjenje kako bi se u novoformirano poduzeće Elektroinženjering zaposlili zetovi ministara Tegeltije i Kovačevića.

Rukovodstvo Tehničkog remonta iz Bratunca sklopilo je sumnjiv ugovor s firmom “Skaut” o popravci 28 tisuća pušaka. Radi se, tvrdi Pandurević, o oružju koje je nabavljeno mimo zakonskih procedura, po mizernim cijenama od entitetskih Ministarstava odbrane, i za koje godinama nije bilo moguće dobiti izvoznu dozvolu.

Međutim dok je Bratunac bio poplavljen firma “Skaut” od Republičke direkcije za promet oružja i vojne opreme odjednom je dobila sve dozvole, i dok su oči javnosti bile uprte u poplavu, oružje je izvezeno navodno u Austriju. ,,Sumnjamo da je Austrija konačna destinacija tog oružja.

Postavlja se pitanje koji je interes Republičke direkcije da bude paravan firmi sumnjivog poslovnog ugleda u svijetu? Hoće li Republika Srpska biti epicentar neke afere oko šverca oružja u treće zemlje u koje za zabranjen izvoz?” , pita Pandurević.

,,Koliko je Vlada Republike Srpke beskrupulozna pokazuje i primjer RAOP-a iz Istočnog Sarajeva”, kaže Pandurević i podsjeća da su nepokretnu imovinu RAOP-a kupili Rusi, a Vlada im je poklonila pokretnu imovinu.

,,Okružno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu poništilo je rješenje Ministarstva financija o procjeni vrijednosti imovine RAOP-a tvrdeći da je imovina podcjenjena”, kaže Pandurević i dodaje:

,,Sve malverzacije oko RAOP-a urađene su da bi se u novoosnovanoj rusko-srpskoj firmi zaposlili zetovi ministara Tegeltije i Kovačevića, koji su zatim zapošljavali svoje kumove i bratiće, dok su radnici RAOP-a ostali na ulici. Uz sve to bivši Vlasnik RAOP-a tuži Republiku Srpsku i traži 15 milijuna obeštećenja.”