play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Fatmir Alispahić

BOŠNJACI NA PUTU U GETO

today9. Februara 2014. 9

Background
share close

< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Organizirano spaljivanje naših gradova početak je formiranja geta za Bošnjake

 

Treba srušiti dejtonski poredak, a ne ovu ili onu vlast

 

Razlozi za demonstracije su opravdani, ali zahtjevi demonstranata su jalovi. Ništa se ovdje neće promijeniti dok se ne promijeni sistem, dok se ne ukinu kantoni i entiteti. Nikakve nove vlade po kantonima ne mogu odblokirati činjenicu da Republika Srpska strateški blokira napredak i ruši bh. državu. Postoji pravni mehanizam da se država Bosna i Hercegovina vrati na prethodno pravno stanje, sa dva nivoa vlasti, državni i općinski. Propast Aneksa sedam i presude za genocid otvaraju mogućnost rušenja dejtonskog poretka, kao glavnog generatora krize. Stoga bi demonstracije trebalo organizirati ili pred OHR-om ili pred Američkom ambasadom, jer su to faktori koji su nametnuli, i koji održavaju, kriminalni dejtonski poredak.

 

Haos u krajevima sa bošnjačkom većinom dugo je najavljivan i organiziran, kako bi se socijalni bunt odveo u krivom smjeru, ka autodestrukciji koja hrani ideju za otcjepljenjem Republike Srpske i stvaranjem tzv. trećeg entiteta, a čime bi Bošnjaci ostali zatočeni u geto. Na žalost, većina bošnjačkih intelektualaca prihvatanjem udice o tzv. spontanim protestima, legitimira evropske planove o getu za Bošnjake. Visoki predstavnik Valentin Inzko upravo je zaprijetio da će geto za Bošnjake biti stvoren vojnom silom. Demonstracije i paljevine samo su povod za konačni cilj. Dokaz je uplitanje Beograda i Zagreba u krizu koja je vještački stvorena – kako bi se postavilo pitanje srpskog i hrvatskog ostajanja u zajednici sa Bošnjacima.

 

Pokušajmo uhvatiti logičku nit… Sve što se dogodilo neće promijeniti ništa nabolje. Sve će ostati isto, ili postati gore. Od popaljenih gradova političku korist će imati samo velikosrpski i velikohrvatski projekti. Bošnjačka javnost će živjeti u panici, sve više prestrašena saznanjem o djelovanju velikodržavnih agenata Srbije i Hrvatske u gradovima sa bošnjačkom većinom. Bila je ovo demonstracija okupacije Bošnjaka. Danas znamo da Beograd i Zagreb imaju svoje agente u Ministarstvu sigurnosti, u Policiji, među bošnjačkim intelektualcima, i ko zna kuda još, u tim tajnim silama koje su preko noći specijalnim komunalnim kamionima dovozili kontejnere pune kamenja, kako bi tzv. demonstranti imali šta bacati. Danas čujemo i da su naše gradove palili plaćeni i nadrogirani teroristi koji su autobusima dovezeni da se uključe u masu. Sve ovo je dokaz da je korumpirana bošnjačka politika davno pogubila konce iz ruku, čim se moglo dogoditi da budemo okupirani po noći i u neznanju.

 

Treba rastjerati magle i ugledati realnost. Socijalni bunt je iskorišten. Upravo se iskorištavaju tobožnji zahtjevi raznih grupa. Ko su ti ljudi, ko ih predstavlja, ko šalje te zahtjeve za tzv. ekspertnom vladom? Ko će imenovati takvu vladu? Opet neka i nečija politika? Kome kantonalni premijeri podnose ostavku? Pa nije problem u premijerima, u ovim ili onim strankama, problem je u dejtonskom sistemu koji protežira nesposobnu vlast! Ko hoće da u ovoj priči ne bude iskorišteni magarac, treba da bunt i patriotsku energiju usmjeri prema međunarodnoj zajednici koja je garant kriminalnog Dejtonskog sporazuma. Treba tražiti povratak Republike Bosne i Hercegovine! Samo tako može biti osujećen genocidni plan da se Bošnjaci zatvore u geto.

 

Nema boljeg sutra dok se ne sruši dejtonski poredak, dok se ne ukinu kantoni i entiteti, i dok se ponovo ne uspostavi Republika Bosna i Hercegovina!

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%