play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Medju pet najuspjesnijih glazbenika svijeta

today12. Februara 2015. 10

Background
share close
Cuveni kompozitor, aranzer, pianist, dirigent i profesor glazbe, Sinan Alimanovic, koga su Amerikanci prije dvije godine uvrstili u pet najkvalitetnijih jazzmana svijeta, nastupice u lipnju  na poznatom koncertu na Manhattanu  u dvorani Tribeca Performing Arts Center. Zajedno sa bh glazbenikom scenu ce dijeliti  Rady Brecker, visestruki dobitnik Grammy nagrada, Lenny White, koji je dobio isto priznanje cetiri puta, kao i Joe Lovano. 
Koncert se uprilicava u organizaciji Made in New York Jazz Competition, ciji je ziri u pozivu napisao kako je bh glazbenik ostavio nezaboravan trag u Americi pa ce ga nanovo primiti s ogromnim zadovoljstvom i naklonosti.
Alimanovic je rodjen u Leskovcu,  u glazbenickoj obitelji, prije 61 godinu. Virtouz na klaviru, orguljama i klavijaturama, pohadjao je Muzicku akademiju u Skoplju, Pristini i Sarajevu. Bio je clan poznate grupe 70 godina proslog stoljeca, “Kosovski bozuri”, svirao u “Indexima”, “Bijelom dugmetu”, “Ambasadorima”. Od clana Revijalnog orkestra u Pristini postao je dirigent i kompozitor Orkestra Radio Televizije Sarajevo.
 
Suradnje sa najpoznatijim
 
Suradjivao je sa Giannijem Bosso, Duskom Gojkovicem, Erichom Kleinschusterom, Alvinom Quinom, Vaclavom Zahradilom, Stjepanom Gufom, Petrom Urginom, Ladislavom Fidri, Barbarom Hendrix ili Lee Harperom.
Poznat i priznat po cijelom starom kontinentu, nastupio je s osobnim grupama i bandovima u svim vecim europskim centrima. Bio je pet puta predstavnik Bosne i Hercegovine na Eurosongu i pobjednik brojnih, oblasnih festivala.
Od 1990 je na celu Orkestra sarajevske RTV. Izdao je mnostvo CD-a na kojima je suradjivao sa najkvalitetnijim glazbenicima planete.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%