play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Mladić tukao gay par, a njegova djevojka “navijala”

today23. Oktobra 2012. 10

share close
Mladić tukao gay par, a njegova djevojka

Novi homofobni napad dogodio se u Zagrebu i to samo četiri mjeseca nakon što su dvije djevojke  brutalno pretučene na Trešnjevci. Ovoga puta su dva su mladića u istom dijelu grada zbog jednog poljupca dobila batine.

Napad se dogodio u istom autobusu, noćnoj liniji 34, u noći sa subote na nedjelju oko dva sata ujutro, a napadači su bili jedan mladić i djevojka.

Mladi gay par obratio se za pomoć Zagreb Prideu, čiji su odvjetnici podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja  zbog zločina iz mržnje.

Uz policiju, iz koje je potvrđeno da traže napadača i istražuju motive napada, o incidentu je obaviještena i španska ambasada, jer je jedan od pretučenih državljanin Španjolske. 

– Vraćali smo se iz kluba u kojem smo bili s društvom. Ništa nije upućivalo na to da bi se mogao dogoditi bilo kakav incident – normalno smo se vozili kući. Moj dečko, koji je došao iz Barcelone, u jednom me trenutku poljubio. Pretpostavljam da je to isprovociralo napadača i njegovu djevojku. Kad su se otvorila vrata autobusa na stanici, odjednom sam osjetio udarac u lice.

Odmah sam shvatio da mi je lice krvavo. Napadač i djevojka su vjerojatno cijelo vrijeme bili blizu nas i čekali da nas napadnu kad budu izlazili iz autobusa. On nije krupan pa je bio svjestan da bismo se nas dvojica lako obranili da nas je napao tijekom vožnje. Ovako nas je kukavički nekoliko puta udario a da se nismo ni snašli i potom izašao iz autobusa.

Njegova ga je djevojka podupirala, bodrila ga je da nas još udara. Zajedno su još neko vrijeme stajali na stanici, a on ih je vrijeđao vičući: ‘Pederčine, gubite se odavde. Koji k… radite ovdje?’ i pritom udarao po autobusu. Napad je prestao kad je vozač uspio zatvoriti vrata – kaže napadnuti 24-godišnji mladić kojeg smo zbog zaštite njegova identiteta nazvali Hrvoje, piše “Jutarnji list”.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%