Vijesti

NAŠI MLADI UZORI

Elvina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   U vremenu kada svjedočimo zabrinjavajuću krizu uzora mladih i njihovo otuđenje od vjere, džemata i zajednice, blistavi primjer WBICC mektepske učenice, Elvine Bešlagić, rođene 1999.godine,unosi sreću, budi volju i vraća nadu u bolje sutra.
Iako godinama ranije vjerna mektebu, naša Elvina i ove, gotovo da nije propustila mektepski čas. Prva je u potpunosti savladala, od početka do kraja, nastavni plan i program u WBICC mektepskoj 2013/14 godini.
Elvina će u iščekivanju ovogodišnjih hatmi i svečanog završnog programa u junu, nastaviti dolaziti u mekteb ponavljajući i produbljujući znanja o svojoj plemenitoj vjeri i tradiciji.
Inače, Elvina je apsolutni odlikaš u regularnoj školi, američki kazano straight A, i jedini student iz generacije koji je primljen u prestižnu Northside College Preparatory High School-jednu od 25. Najbolje rangiranih srednjihj javnih škola prema Newsweek 2013 America’s Best High Schools!Ovaj veliki i nesvakidašnji uspjeh postigla je u žestokoj  konkurenciji na osnovu svojih ocjena i visokog rezultata obimnih testiranja.
Sjajna je interpretatorka ilahija i lijepe pjesme.U pripremi je izlazak njenog CD prvijenca.Nadasve,Elvinu krase lijepi maniri od kojih su pristojnost, skromnost, staloženost i jednostavnost najprimjetniji.
Džemat i naša zajednica duguje ovoj mladoj osobi mnogo,zbog redovnih i zapaženih predstavljanja u raznim vjerskim, kulturnim i patriotskim manifestacijama.
Sjećam se razgovora u kojem mi je spomenula  svoju želju da oduvijek čita i razumije Kur'an.Zadovoljstvo je podučavati ovakvu učenicu! Ohrabriti je i pomoći na putu odgoja i obrazovanja, pobožnosti i rada, korisnosti sebi i drugima! Stoga će I prigodna hedija WBICC džemata Elvini za njena postignuća, zebu ostaloga,biti veleljepni Kur'an sa prijevodom značenja!
Nadamo se da će ovaj primjer biti motivacija svima nama na putu istine i dobra.
Ispred Džemata i u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke Elvini i njenim roditeljima Senadu i Jasminki te sestri Melini, moleći Dragog Boga da ih sve učini ustrajnim u onome s čime je On zadovoljan!
Amin jaRabbelalemin!
MašaAllah i,doista, sva hvala pripada Uzvišenom Allahu!
Amir ef.Čauš
Imam WBICC džemata u Čikagu