Vijesti

Pariska kuca kreativnosti predstavila modu za glavu

crambes-chapeau-alcantara
Inovirajuce kape i sesiri

Pariska kuca modnih vjestina i kreativnsri u kojoj djeluje i cuveni Prêt-à-porter, primila je stiliste kapa, kacketa, sesira, cuvenik francuskih bereta, koji su u 9 okrugu Grada svjestlosti pokazali zacudjujuce novine fashion dodataka za glavu.

Institucija je poznata po unaprijedjenju i isticanju galskih tvrtki, obrtnickih djelatnosti  i industrijske proizvodnje, jedinstvenih izradjevina koje povezuje sa razlicitim markama i brandovima. Ujedno se iznalaze najprilagodjenjiji i najprikladniji nacini predstavljanja i osigurava strucna pratnja, brojnim proizvodjacima.

Kuca kreativnosti je, takodjer, poseban izvor nadahnuca markama i kreatorima sto zele usavrsiti osobnu proizvodnju,  otkriti zadnje modne tendencije, jako trazenih turbana, sesira, headbandsa, nakita za glavu i ostalih privlacnih fashion dodataka, neophodnih suvremenim garderobama slijedbenika mode.

Cerises za kosuAnna Franquesa, inzenjer i stilistica prati kreatore na razini tekstilnih strategija luksuznih poduzeca, organiziranjem konferencija i stalnim obavjestavanjima o stanju trzista.Tako vecina partnera predstavlja osobne kolekcije, ilustrujuci novine  u oblasti suvremenog odijevanja.

Marka sesira “Crambes” smjestena u Caussadeu, na jugu Francuske neprekidno inovira prilagodjavajuci se razvicu trzista. Sa dnevnom proizvodnjom od 2 500 artikla iskljucivo po narudjbi, uspjesno posluje sa mrezom trgovine sesira i zastitnih kolekcija za glavu.

Izvoz je znacajan za razvice ove tvrtke sto posjeduje brojnu klijentelu u zapadnoj Europi ali i Japanu, Koreji, SAD ili Cileu. Proizvodi se izradjuju sezonski i od plemenitih materija : pamuka, vune, koze, pravog i sintetickog krzna i feutra.

“Prodavnica sesira” u vlasnistvu pariske kreatorice Virginie de Broc, sto je proglasena najuspjesnijom obrtnicom Francuske, odrzava mnostvo partnerskih suradnji sa poznatim stilistima visoke mode. Njezina proucena i suvremena krojacka filozorija odgovara ukusu i potraznji svjetske klijentele.

Kvalitet nije luksuz

Kretorica njeguje tipicno pariski stil i dugo je djelovala u poznatoj ulici Saint Honoré, potom blizu cuvene opere Garnier,  da bi se ustalila u jako komercijalnoj ulici Faubourg Poissonnière.

Geslo uspjesne kreatorice je  : kvalitet nije luksuz!

Brand “Laulhère”  poznat po baskijskim beret kapama od 1840 godine, odavno ostvaruje predivne, zenske kolekcije. Smjesten podno Pyrénées, nedaleko od gradica Pau, jedini u Hexagoneu odrzava tradicionalni nacin izrade pa sa proizvodjacem Blancq-Olibert ujedinjava cjelokupno naslijedje proizvodnje bereta sto predstavljaju bogato, galsko naslijedje. “Laulhère” je prije dvije godine dobila priznanje labela “Tvrtke zivog naslijedja”, kao najoriginalniji proizvodjac pa se uvrstila u 350 povlastenih cuvara, lokalne kulture odijevanja. To je privuklo slavne kreatore poput Hermèsa, Agnès b ili Carvena koji redovito suradjuju sa tvrtkom.

Svoje nesvakidasnje i jedinstvene ukrase za glavu i kosu pokazao je i pariski prizvodjac nakita “Ozujske tresnje”, cija je izrada ekskluzivno rucna. Brand predlaze inovirajuci koncept izrade nakita sto moze biti ukras za glavu, ogrlica ili narukvica.

Proizvodnja se obavlja u ateljeima 17 okruga prijestolnice svjetskog fashiona, smjestenim preko puta poznatog parka Monceau gdje se nalazi prodavaonica i laboratorij frizura. Marka uspjesno suradjuje sa najvecim magazinima ; Printemps, Bon Marché prodajuci svoje proizvode u Americi, Belgiji, Japanu, Njemackoj ili Rusiji.