play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

“Slučaj Jašarević”: Istražitelji pronašli snajper, a na “kalašnjikovu” DNK Emraha Fojnice

today26. Januara 2012. 6

share close
alt

Srbijanski mediji objavili su jutros informaciju o navodom pronalasku Jašarevićevog snajpera u jučerašnjoj akciji SIPA-e u Gornjoj Maoči. Međutim, prema pouzdanim informacijama “Dnevnog avaza” iz Tužilaštva BiH informacija je samo polovično tačna. Naime, prema našem izvoru snajper je zaista pronađen, ali ne u jučerašnjoj akciji u Gornjoj Maoči.

“Snajper je pronađen puno ranije, a pripadao je Munibu Ahmetspahiću. Pripadnici SIPA-e jučer su u Gornjoj Maoči zapravo tražili kopiju DVD oporuke teroriste Mevlida Jašarevića. Na žalost DVD nije pronađen”, potvrđeno je “Dnevnom avazu” iz Tužilaštva BiH.

Osim pronalaska snajpera bh. istražitelji već ranije su uzeli uzorak sa automatske puške, iz koje je pucano na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, te su našli podudaranje sa DNK-om Emraha Fojnice.

Avokati optuženih javno su pitali zašto su pripadnici sigurnosne agencije baš sad krenuli u potragu za DVD-om, a Tužilaštvo BiH će, prema pouzdanim informacijama “Dnevnog avaza”, uskoro zatražiti oslobađanje Dine Pečenkovića.

Treba još dodati i to da Tužilaštvo BiH neće zatražiti mjere pritvora za trojicu uhapšenih u Gornjoj Maoči, potvrdio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Podsjetimo, tokom jučerašnje akcije u Gornjoj Maoči pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su Nusreta Imamovića, njegovog brata Eldina i Jasmina Mustajbašića, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada.

U akciji je pretreseno pet objekata u Gornjoj Maoči, u okviru istrage o napadu na Američku ambasadu u Sarajevu  koji je 28. oktobra izvršio Mevlid Jašarević.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%