Naslovna Tekstovi, Vijesti

Ronaldo postaje novi igrač Manchester Cityja???

ortugalski novinar Gonçalo Lopes tvrdi da je napadač Juventusa Cristiano Ronaldo dogovorio transfer u Manchester City, a ta informacija veoma brzo se proširila društvenim mrežama i postala popularna među nogometnim fanovima.

Ronaldo posljednjih mjeseci navodno nije zadovoljan u Juventusu i u više navrata pokazivao je želju da napustiti klub, no problem je u tome što ga čelnici Stare dame ne žele pustiti besplatno i traže od Građana da isplate njegov ugovor u vrijednosti od 30 miliona eura.

Italijanski Sky Sport ranije je prenio kako Manchester City planira dovesti Ronalda besplatno u svoje redove, a onda mu ponuditi platu od 15 miliona eura godišnje i ugovor na dvije sezone.Novinar iz Portugala Gonçalo Lopes sada tvrdi da je dogovor između dvije strane postignut i da će Ronaldo postati novi igrač Manchester Cityja. Dodaje i to da su Ronaldo i Guardiola već obavili razgovor.Ronaldo napustio je jučerašnji trening nakon što je povrijedio ruku, što je nastavak turbulencija nakon što je tražio da ne bude starter u utakmici protiv Udinesea. U pomenutom meču je ušao s klupe, postigao gol za pobjedu, no on mu je poništen zbog nedozvoljene pozicije.