play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Kolumna Ostalih Kolumunista

Smrt USA demokracije

today6. Juna 2012. 2

Background
share close

Najbolja demokracija na svijetu je izgubila svoj sjaj u jučerašnjim izborima u saveznoj američkoj državi Wisconsin. Opozvani guverner Scott Walker je uspio opet pobjediti i tako nastaviti svoj put ka konzervativnom uništavanju srednjeg čovjeka i što je još važnije, ne dozvoljavanje ženskom spolu da se izjednači sa muškarcima. Jučerašnji RE-CALL izbor je dokazao da demokracija nije više, MI-NAROD OVE DRŽAVE, nego,  MOJ SVETI DOLAR. Tokom izborne kampanje, pa sve do jučer, republikanci preko Carl Rove i Koch braće, do velikij korporacija pa sve pojedinaca, su donirali preko $1.8 milijardi u SCOTT WALKER kampanju.

Na koji način USA ima sada pravo da ide po svijetu, vrši ulogu policajca i razvija demokraciju, kada je samo ovim jučerašnjim aktom dokazala da demokracija se kupuje. Ona se ne dobija voljom naroda, ona se(juče već zvanično) kupuje.

Jučerašnji izbori su očit prolog novembarskih izbora u USA. Ma koliko god Romney odgovarao Wall Street-u, narod će ipak (nadam se) izabrati Obamu, dok će USA Kongres ostati u republikanskoj većini, a tako će preuzeti i senat.

Amerika je, na žalost, dokazala da koliko god su ljudi dobri, još više su glupi. Prenešeno iz njihovog doma, nastavljaju tako i da odlučuju u javnom životu. Kao što su oni anemični u brizi za svoje zdravlje, pa umjesto da povedu brigu što jedu, njima je važna samo trenutačna satisfakcija. Čips, burgeri, hot dogs…kao lažni novac koji nam je GW Bush davao, su dosta više impresivniji od javnog zdravstvenog osiguranja, školstva, besplatnog medicinskog pregleda za žene, do jučer uništenog od strane republikanaca, zakona koji bi izjednačio zaradu muškarca i žene. Samo da napomenem, žena i danas u USA zarađuje $.75 na $1 koji zarađuje mudonja. Jedino objašnjenje koji su dali republikanci je: Ako donesemo ovaj zakon, postoji bojazan od velikih sudskih tužbi, što mi naravno ne želimo da se desi.

Nakon što je Bush dobio izbore, ponašao se kao bogato dijete kojem je bogati otac umro a dobio milijarde dolara u nasljeđe. To je sve iskoristio da financira svoje ratove, uništi ugled u svijetu, još više ubaci novca u džepove svojih bogatih prijatelja, dok se mali čovjek gubio u socijalnom živom pjesku.

Osnovica republikanske političke teze je, MLADA VLADA, SMANJENJE POREZA. Ako uzmemo u obzir da je Bush povećao vladine troškove za 85% više u odnosu na njegovog prethodnika Clintona, te smanjio poreze samo 1% procentu američke populacije, onda je veoma očita nakana sljedećeg, na žalost, veoma mogućeg predsjednika Mitt Romenya. Kao još jedan u nizu bogate djece, koji su se rodili pod sretnijom zvijezdom od samoga Isusa, Amerika dokazuje je da više od Svete zemlje.

Gledajući na ekonomska dešavanja u Europi, moguću eskalaciju, još jednih političkih nemira zapadnog Balkana, “Proljeća” koje je zahvatilo po arapskim zemljama, ali veoma brzo zaustavljeno od OVIH OVDJE, pa mogućeg napada na Iran(ako Romney dobije, jer to zagovara cijelo vrijeme), ne piše nam se dobro. Ako se nama ne piše dobro, volio bih jedino da sam u ovome trenutku German. Njemačka se smije, trlja ruke, čeka kompletan rasplet i konačno marširanje svih prijašnjih i sadašnjih svojih lidera kroz Branderburg vrata.
Iako je već mrtav 47 godina, Sir Churchill poručuje iz svoga groba- I TOLD YOU SO! FEAR NOTHING ELSE, BUT UNIFIED GERMANY!

Dok se to ne desi, ja odo’ uživati još jedan dan, jer sutra možda bude samo noć. Kako je krenulo, od svih ovih novih kanibala, ekonomskog kaosa koji nas čeka, ratnih huškanja u svijetu,pa sve do leta planete Ljepote preko Sunca…. -izgleda, taj kontroverzni decembar u 2012 je sve više realnost do mit.

http://amiblog.info


Written by: hazmirmanija

Rate it
0%