play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Traje borba za imovinu (II): Sve bivše žene Ismeta Bajramovića Ćele

today25. Maja 2012. 1118

share close
Traje borba za imovinu (II): Sve bivše žene Ismeta Bajramovića Ćele (FOTO)

Elvir Hodžić, sestrić rahmetli Ismeta Bajramovića Ćele, vodi spor u Općinskom sudu u Sarajevu u vezi sa stanom koji se nalazi u ulici Hakije Kulenovića na broju 4 u naselju Ciglane čiji je on vlasnik.

Taj stan, naime, potražuje i Jovanka Lazarević Suzi, koja tvrdi da je živjela s Bajramovićem u vanbračnoj zajednici te smatra da ima pravo i na pola njegove imovine.

Uložila žalbu 

U jučerašnjem broju “Dnevnog avaza” Hodžić je kazao da je sporni stan Ismet kupio 14. marta 2003., u vrijeme dok je bio u braku s I.H…. Hodžiću ga je prodao četiri i po mjeseca kasnije, odnosno 31. jula 2003. godine. Osim sa I.H, Bajramović je bio oženjen i Melisom Hasanagić i Mirsadom Šumić.

S Lazarević je Bajramović, prema riječima Hodžića, kao i s drugim djevojkama, bio u vezi i dolazila je u sporni stan i boravila izvjesno vrijeme u njemu. Međutim, nakon 2006. godine, kako tvrdi Hodžić, Lazarević je posljednje dvije godine boravila u stanu u ulici Himze Polovine. U stan na Ciglanama došla je nakon što je Bajramović počinio suicid. Pod krinkom da želi pomoći njegovoj porodici dok su u žalosti, kako tvrdi Hodžić, prenijela je i stvari, a onda u stanu i ostala.

Lazarević: Tužila Hodžića 

– Potom me je Lazarević tužila, a njeni advokati su Općinskom sudu podnijeli prijedlog za donošenje mjere osiguranja kojom mi se zabranjuje pravo raspologanja stanom. Općinski sud je odbio taj prijedlog 14. jula 2010. godine i Lazarević je tada podnijela žalbu koja još nije riješena iako je prošlo dvije godine. Iako ta žalba nije riješena, ona je istom sudu podnijela prijedlog za novu mjeru osiguranja – kaže Hodžić.

Općinski sud donosi rješenje u korist Lazarević i Midhatu Koči, Elvirovom advokatu, šalje obavijest o izvršenju privremene mjere, odnosno, o iseljenju Hodžića iz stana, te da stan treba predati Lazarević u posjed dok se ne okonča sudski postupak u kojem je Lazarević tužila Hodžića.

– Zanimljivo je da je na obavijesti napisano da je izdata 25. maja ove godine (Sud je obavijest dostavio 21. maja, op. a.), a da je izvršenje privremene mjere o iseljenju zakazano za 22. maj. Na istoj obavijesti Općinskog suda Sarajevo upisan je treći datum, 21. maj, kada je, navodno, dokument prošao kroz protokol. Ni advokati ne mogu vjerovati da Sud takav dokument može izdati da piše datum koji još nije ni došao – kaže Hodžić, dodajući da, nakon što se vratio iz Amerike, Lazarević je obavijestila policiju da neko provaljuje u njen stan.

Općinski sud izdao obavijest na pogrešan datum

Deložacija Hodžića odgođena je upravo zbog pogrešnih datuma.

Policija mu je nakon prijave došla na vrata.

– Ali, nakon što sam im pokazao ZK izvadak da sam vlasnik stana, ljudi su otišli – kaže Hodžić.

Kako bismo čuli i drugu stranu priče, preko njenih prijatelja pokušali smo doći i do Lazarević. Međutim, ona nije željela davati izjave za medije te smo odgovor dobili od
Edine Jahić, njenog advokata.

Ona nam je kazala da cijeli grad zna te da postoje svjedoci koji su potvrdili da su Lazarević i Ismet Bajramović živjeli u vanbračnoj zajednici do njegove smrti.

Prijava na adresu

– Lazarević se 1996. godine s Bajramovićem vratila iz Njemačke u Sarajevo. U tom stanu u ulici Hakije Kulenovića živjela je s njim do dana njegove smrti – kazala je Jahić, dodajući i da je Lazarević na toj adresi prijavljena od 2004. godine.

Bajramović, prema njenim riječima, jeste bio oženjen i u Njemačkoj, ali radi papira.

– Također je bio vjenčan i s I.H. Ali njom se oženio u pritvoru i razveo dok je bio u pritvoru. Dakle, brak nisu mogli konzumirati. Sve posjete u zatvor obavljala je Lazarević, koja ga je pazila kada je bio bolestan i u bolnici i bila je s njim do njegove smrti. Hodžić je 2009. tužio Lazarević da mu vrati stan čiji je vlasnik. A, ako je on bio u posjedu, zašto je, onda, tražio da mu ga vrati. Također, nejasno je zašto je vlasništvo upisao tek 2009. godine, iako ga je otkupio 2003. godine. Logično je da svi odmah upisuju svoje vlasništvo – kazala je Jahić.

Između Hodžića i Lazarević trenutno se, prema riječima Jahić, vode tri sudska postupka.

– Lazarević ima potpuno pravo na stvari stečene u vanbračnoj zajednici, koja je izjednačena s bračnom. U toku je postupak i izdvajanja stvari iz ostavinske mase – kazala je Jahić.

U Općinskom sudu pokušali smo dobiti informacije o sudskim sporovima i tvrdnjama Hodžića i advokatice Jahić te u kojoj fazi su predmeti.

– To je predmet utvrđivanja vanbračne zajednice i takvi predmeti su zatvoreni za javnost – kazala je Amra Karačić, portparol Općinskog suda u Sarajevu.

Bivše supruge:

Hasanagić: Bila Ismetova prva supruga

Melisa Hasanagić bila je s Ismetom u braku od 1993. godine do 1996. godine. Sada je udata, ima djecu, živi u Australiji.

Šumić u stanu na Ciglanama s Ismetovim psom Ringom

Mirsada Šumić bila je u braku s Ismetom od 1997. do 2001. godine. Sada je udata, ima djecu, živi u Njemačkoj.

AVAZ

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%