Share

Uhapšen Fahrudin Radončić

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, lišili su slobode Fahrudina Radončića, lidera SBB BiH.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je i osumnjičen je za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa. Uporedo sa lišenjem slobode, po naredbi Suda BiH, Izvršeni su pretresi na nekoliko lokacija, saopćili su iz Tužiteljstva BiH te istakli da “u ovom trenutku, radi zaštite istrage, Tužiteljstvo BiH i SIPA ne mogu davati više informacija za javnost”.

Osumnjičeni je, kako je saopćeno iz SIPA-e, priveden u operativnoj akciji Lutka 2, na području Hadžića.

 Pretresena su tri objekata na tri lokacije na području Sarajeva s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, naveli su iz ove policijske agencije.

Pretereseni su Radončićeva vikendica, stan i spratovi Avaz Twist Towera, koje je koristio za svoje potrebe.

U akciji Lutka 2, kao što je poznato, ranije su uhapšeni (i pritvoreni) sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, kandidat SBB BiH za državnog ministra prometa i komunikacija, te Bilsena Šahman.

Oni se, također, sumnjiče za utjecaj na svjedoke, konkretno u predmetu koji se vodi protiv Nasera Keljmendija, tačnije na Azru Sarić, koja je svojevremeno bila u vezi sa ubijenim Ramizom Delalićem Ćelom.

Komentari