Share

Veza između BiH i Sandžaka bit će još bolja i čvršća

Delegacija iz Stranke demokratske akcije koju je predvodio Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i potpredsjednik SDA, posjetila je Bošnjake Sandžaka.

Tokom posjete susreli su se sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, posjetili rukovodstva SDA u Novom Pazaru i Sjenici, te prisustvovali Centralnom predizbornom skupu liste Samoopredjeljenje – dr. Sulejman Ugljanin u Novom Pazaru.

Delegaciju iz BiH dočekao je predsjednik Vijeća Sulejman Ugljanin sa svojim saradnicima i upoznao ih sa trenutnom situacijom u Sandžaku, kao i sa aktivnostima i radom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka Sandžaka.

Na sastanku je razgovarano i o modalitetima saradnje sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u budućnosti, jačanju zajedničkih snaga u ostvarivanju prava Bošnjaka na ovim prostorima, kao i saradnji u oblastima kulture, obrazovanja i informisanja.

Na predizbornom skupu u Novom Pazaru, Mušić je okupljenima prenio “selame i pozdrave podrške” predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjedništva SDA iz Sarajeva, navodeći da takav veliki skup ukazuje na pobjedu koju će ostvariti lista Sulejmana Ugljanina.

“Ovakav izbor odgovornih i obrazovanih, iskusnih i mladih ljudi ukazuje na snagu i odgovornost, pokazuje njihovu viziju za prostor u kojem se nalaze i ljude koje će da ih predstavljaju. Čast mi je biti sa vama i prenijeti vam podršku SDA iz Sarajeva. Znam da će vašom pobjedom veza između BiH i Sandžaka biti još bolja i čvršća”, poručio je Mušić.

Komentari