Share

Visoka ljetna moda kuce Chanel

< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Vez i perje, detalji koji se ne zaboravljaju

 

Smotrom Visoke mode u pariskoj Velikoj Palaci, Karl Lagarfeld nije samo htio kazati modele kuce “Chanel” nego, najprje, ostvariti diskoteku treceg milenija. Sébastien Tellier je obezbijedio klavirsku pratnju dogadjaja, okruzen glazbenicima na pokretnom podiju.

Britanski top model Cara Delevingne, naviknuta na “people” pokazivanja, otvorila je bal treskom i grunge grimasama. Najprije su cipele, kao i na predhodnoj “Diorovoj” smotri, privukle paznju prisutnih jer je kombinacija glomaznih “sneakers” jos uvijek zacudjujuca, kada se radi o opravama visoke mode. Mali Hudson clan Lagarfeldove obitelji je bio posebna atrakcija smotre isto kao i panoplija sportweara, pa zastitni ukrasi za koljena sto su izazivali osmijehe ali i pljesak publike.
 
Slozena konstrukcije odjece
 
Za slijedeci topli period Chanel preporucuje uske haljine i korzete sto daju figuri izgled nimfe. Boje su pastelne i privlacne a vez glavni detalj smotre isto kao i perje, izradjeno u ateljeima slavnog branda, smjestenog u ulici Cambon.
“Konstrukcije odjece su slozene i nisam siguran da se mogu prilagoditi Prêt-à-porteru”, istice slavni Nijemac, sto je proslog rujna zagazio u deveto desetljece postojanja- Samo su muslin i til idustrijske tvorevine dok je sve ostalo rucna proizvodnja” objasnjava kreator.
Najupecatljivija je providnost smotre, koja jo obiluje i zavodljivim volumenima pa djeluje svjeze i suvrmeneo.
 

Komentari