play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

ZAJEDNIČKI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE, NE HVALA!!!

today8. Augusta 2015. 11

Background
share close

Aleksandre Vučiću, možda MOŽE zajednički dan sjećanja na poplave jedino iz maja prošle godine, ( mada i to je pitanje kada se sjedimo miniranja braničnog zida da bi se sva voda slila u BiH umjesto u Srbiju, i to je pitanje ) ali NE MOŽE zajednički dan sjećanja na žrtve, NIKAKO.

Ovdje nije tornado pobio ljude, niti je u Bosni vođen RAT, već je IZVRŠENA AGRESIJA i POČINJEN JE GENOCID, te tim povodom NIKAKO NE MOŽE BITI ZAJEDNIČKI.

To tvoje konstantno pružanje ruku Bošnjacima, ima za cilj ustvari ponižavanje Bošnjaka i umanjivanje onoga što je ovdje učinjeno od strane tvoje države pa i od samog tebe sa Trebevića i Jevrejskog groblja od 1992-1995. godine.

Ako kojim slučajem griješim u istinitoj konstataciji, molim te da mi objasniš odakle ti na prvim linijama oko opkoljenog Sarajeva? Odakle ti, Srbin, iz Srbije, iz Beograda baš ovdje u tom periodu sa puškom u ruci? Da to možda nije čin agresije? Da ti nisi možda u tom momentu agresor? Jesi Vučiću nego šta, te nam svoje mirotvorne fore o bratstvu i jedinstvu novih pogleda ne trebaš nuditi. Nas to košta i koštalo nas je. Bosna nikada nije digla ruku na svoje sunarodnjake niti su to ikada Bošnjaci uradili a niti kad napali svoje komšije preko granica pa ni unutar njih.

Prestani da izigravaš katarzu, prestani da glumiš i nudiš ruke koje krv nose na sebi. Oni koji ti političkim putem od strane Bosne stisnu istu tu krvavu ruku, trebaju ostati bez te iste ruke, jer iskreno, pun nam je više i ponižavanja i negiranja masovnih grobnica.

Otvori temu agresije i genocida pa ćeš vidjeti koliko tvoja namjera nema šansu.

Srbija je izvršila agresiju na međunarodno priznatu Republiku BiH, 177. članicu UN.a, te tokom agresije počinila genocid nad Bošnjacina, nad muslimanima Republike BiH. Pod tim, počinila je mnoge zločine nad Hrvatima, nad nedužnim građanima neBošnjačke narodnosti. Počinila je nesagledivu pljačku, progon, mučenja i silovanja, uništenja i nepravde.

Zato Vučiću, hvala lijepo, neka tebe sa tvojom rezolucijom u tvojoj kancelariji!

Nihad Aličković
AntiDayton

Written by: Nihad Krndzija

Rate it
0%