Share

Zapanjujuca slicnost uz eleganciju jedne Miss

Iako je imala majku samo 40 dana, prelijepa Lana Radeljak, 14 godisnja kcerke velike hrvatske glumice bosanskog porijekla, Ene Begovic,  izrasla je u  elegantnu i prefinjenu djevojku. Jos nije odlucila hoce li se posvetiti umjetnosti, poput majke koja je ostvarila besprekornu, 20 godisnju filmsku karijeru. 

Ena Begovic je najprije statirala u “Okupaciji u 26 slika”, poznatom dugometraznom filmu Lordana Zafranovica a kao zagrebacka studentica prava, snimila je tv film “Ivan Goran Kovacic” i bila jako zapazena. Potvrdila je nadarenost u “Padu Italije” a 16 godina je bila i prvakinja Hrvatskog narodnog kazalista. Intrpretirala je znacajne uloge poput barunice Castelli, kontese Nere, Teute, Ane Karenjine.Dobitnica je i nekolko znacajnih priznaja izmedju kojih i Zlatne arene, na pulskom festivalu koju je odbila jer je smatrala kako je barunica Castelli koju je tumacila, glavni lik a priznanje je bilo za epizodnu ulogu u ostvarenju “Glembajevi”. Ipak je dobila Zlatnu arenu devet godina kasnije, zahvaljujuci filmu “Treca zena”.
Poginula je 15 kolovoza 2000 na Bracu jer nije mogla na vrijeme napustiti automobil koji se skotrljao niz padinu. Vozac je bio njen posinak Leo, sin glumice Bebe Loncar, prve supruge zagrebackog poslovnog covjeka, Josipa Dikana Radeljka.
 
Lana Radeljak je odusevila posjetitelje nedavnog Smart Fashion Weeka u Zagrebu koji je slijedio i bracni par Sehovic-Filipovic. Elegantna Lejla, nekadasnja miss Hrvatske, sa kumom Dunjom Barbaric upravlja trgovinom zenske odjece u zagrebackoj Mesnickoj ulici, bila je jako zapazena radi istancanog izbora odjece koju je nosila, sa mnogo sarma i elegancije.
 

Komentari