Vijesti

Zasto je nastradala Miss Austrije 2013?

Umorna od svijeta mode

Lijepa i obrazovana Miss Austrije iz 2013 sto je dobrotom i ljubaznoscu osvajala sve one koji su je poznavali, umrla je prije nekoliko dana nakon pada od 30 metara na brdu Bergisel u blizini Innsbrucka. Najprije najljepsa stanovnica Tyrola privlacna, svjetlooka  Biscanka od 178cm, osvojila  je titulu Miss i predstavljala s uspjehom boje zemlje u kojoj je odrasla, na svjetskom natjecanju u Indonesiji.

Ena Kadic je imala 26 godina i bila jedna od najbolje placenih manekenki u zemlji koja je usvojila. Vjerenica Mistera Austrije iz 2013 , cinilo se da nema nikakvih problema. Iznenadila je bliznje i prijatelje proslogodisnjom odlukom da se udalji iz artificijelnog svijeta mode, reflektora, snimanja i hodanja po podijima. Napustila je poziciju o kojoj sanjaju mnoge mlade djevoke i zaposlila se kao prodavacica u  prodavaonici odjece u Innsbrucku. Roditelji su htjeli da pokaze svoju diplomu Instituta za modu i tehnologije, sto mlada zena nije ucinila. Izjavljivala je da se zeli posvetit fitnessu i postati instruktorica. Govorila je njemacki i engleski ali je htjela nauciti francuski i talijanski pa je placala skupe sate, na najboljoj ustanovi u gradu.
Kobnog dana je trcala sama i prije pada dugo je razgovarala telefonom sa nepoznatim muskarcem, za kojeg policija smatra da je bio njezin osobni instruktor, odnosno sportski coach. Iako je Ena sahranjena u subotu na groblju u Innsbrucku tajanstveni coach se jos nije vratio iz inozemstva. Cim to ucini, predhode mu dugi sati policijskih ispitivanja. Mladu zenu su pronasla dva studenta. Prije nego sto ce izgubiti svijest, Ena je uspjela telefonirati bratu i obavijestiti ga o padu. Zatim je upala u komu iz koje se nije probudila. Helikopterom je prenesena u bolnicu ali je umrla dva dana poslije. Policija ne iskljucuje samoubojstvo jer je ljepotica dobro poznavala okolis i nije mogla pasti slucajno.
Izbjeglicki zivot
Ena Kadic Miss
Ena Kadic je dosla u Innsbruck kao cetvorogodisnja djevojcica. U Austriji su joj zivjeli baka i djed pa majka Merima, uposlena kao tehnicarka u najvecoj gradjevinskoj tvrtki. Otac Ermin je iz Bihaca presao u Bosansku Otoku i postao vojnik poznate Brdjanske brigade, sto je djelovala u sklopu Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine.Nakon bratove pogibije, odlucio je naslijednike uputiti u Austriju. Djevojcica je bila u smrtnoj opasnosti kada su je pripadnici UNPROFOR-a prebacili najprije u Veliku Kladusu, potom u Zagreb. Sa 11 godina Ena je bila nadarena skijasica ali se spletom okolnosti popela na stijenu, sa mnostvom leda pa je tesko sisla. Nikada vise nije prakticirala sport koji je neobicno voljela. Njezin djed, zeljeznicar, poginuo je od udara vlaka, godinu dana nakon sto je ugledala svijet.
Svi svjetski magazini, revije i internet novine su objavili tragicni dogadjaj. Njezin decko je neutjesan dok je Megan Young, Miss Svijeta 2013, napisala nekoliko dirljivih sadrzaja. Bliska prijateljica poginule ljepotice, Francuskinja Marine Lorphelin, prva pratilja najljepse djevojke planete, prije dvije godine,  napisala na Twiteru :
“Zauvijek si u mom srcu Ena!Hvala ti sto si bila moja prijateljica, posebna i divna osoba. Mislim na tvoju obitelj i brojne prijatelje koje si ostavila. Spavaj u miru, andjele moj”.
Dzana Mujadzic