Share

Zavrsena ’’Bosanska skola’’

 

 

  U nedelju, 14. aprila, je u Dzematu Western uprilicena svecanost povodom zavrsteka prvog ciklusa ‘’Bosanske skole’’, a tom prilikom proglaseni su i najbolji polaznici Bosanske skole!

Bosanska skola 8

         

Najbolji polaznici su Amer Dzankovic i Melisa Smajlovic!

 

Bosanska skola 5

 

’’Bosanska skola’’ u Dzematu ’’Western’’, njen prvi ciklus, pocela je sa radom 12-og i 13-og januara 2013.g., kada je zvanicno poceo upis djece na tromjesecni ciklus ucenja Bosanskog jezika, historije i geografije Bosne i Hercegovine, a okoncan je danas, 14-og februara 2013.godine.

Bosanska skola 10

 

Ukupan broj djece koji je upisan i koji je pohadjao nastavu je 110 ucenika; od toga u mladjoj grupi je bilo 60 polaznika, a u starijoj 50 ucenika!

Od pocetka nastave ukupno je bilo 22 radna dana, odnosno 60 radnih sati; od toga subotom 20 radnih sati i nedjeljom 40 radnih sati.

Bosanska skola 21’’Mi kao voditeljice ovog projekta, zadovoljne smo i zahvalne, prije svega dragom Allahu, a potom, roditeljima, imamu i Dzematskom odboru sto su prepoznali znacaj ucenja maternjeg jezika, kao i historije i geografije svoje rodne grude. Takodjer, nadamo se da cete i u narednom periodu pruziti podrsku ovom malom ali znacajnom projektu, jer on vec sada pokazuje da je samoodrziv i rentabilan!’’ istakle su profesorice i voditeljice ’’Bosanske skole’’, Amina Sendic-Mesic i Enisa Omerovic, u svom obracanju!

Bosanska skola 27Projekat ‘’Bosanska skola’’ se nastavlja najesen, ako Bog da, a upis u drugi ciklus pocinje polovinom septembra!

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji nacin doprinijeli organizaciji Bosanske skole u Dzematu Western!

Bosanska skola 30

Komentari