play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Osuđena ratna zločinka Biljana Plavšić opet izmišlja ratne priče: Gledala Dobrovoljačku, ali “zabora

today2. Maja 2011. 8

Background
share close

“Javlja se Kljujić, a on doslovce kaže: `Kljuja, šuti! Ja vodim ovu akciju.

` I obraća se nekome u Dobrovoljačkoj ulici po nadimku i kaže: `Ubij Aliju Izetbegovića`”, lupa po svom običaju ratna zločinka “Dešavanja u pravosuđu u BiH predstavljaju ‘životni problem’ Republike Srpske.

Srpski narod, kao i svaki drugi, ima pravo da referendumom iskaže mišljenje i stav, posebno onima koji ‘ugrožavaju’ njegovu egzistenciju”, izjavila je Biljana Plavšić, osuđena ratna zločinka i bivša predsjednica manjeg bh. entiteta.

“Svakom normalnom čovjeku je poznato da u ‘pravosuđu BiH nema pravde, nego nepravde i to bi ‘trebalo da zabrine cijeli svijet’. Mi smo mali, ali bi makar u okruženju trebalo da shvate šta znači kada je ‘pravda ugrožena'”, kazala je Plavšićka valjda ni sama ne vjerujući u ono što priča.

Ratna zločinka, koja je puštena na prijevremenu slobodu, podržala je i Milorada Dodika, vraćajući mu na taj način “uslugu” koju je on napravio njoj prilikom izlaska iz zatvora. “Predsjednik RS ima ustavnu obavezu i pravo da štiti interese naroda, pogotovo kada su ‘vitalno ugroženi’, kao što je sada slučaj”.

Ona je dalje navela da Dejtonski sporazum nije donio samo mir, nego i “recepturu kako tri naroda u BiH mogu da žive”, uz preduslov “da to svi žele, a ne samo Srbi”. “Visoki predstavnik je u stanju da taj Dejtonski sporazum okrene naopačke.

To je strašno. Njega bi trebalo pozvati na odgovornost, isto kao i Pedija Ešdauna”, rekla je Plavšićka ne propustivši priliku da se na kraju obruši i na glavnog tužioca Milorada Barašina, koji iako časno radi svoj posao, po njoj, “ima dovoljno dokaza samo kada su počinioci iz srpskog naroda”. Na kraju je Plavšićka još jednom pokazala koliko je dosljedna u svojim izjavama o “Dobrovoljačkoj”. “Ja sam bila maja 1992. godine u Sarajevu kada se desio ‘masakr’ u Dobrovoljačkoj ulici. Tog dana je bilo struje. Gledala sam na televiziji.

To je dokaz i vizuelni i audio-vizuelni dokaz. U Predsjedništvu BiH sjedi Ganić a ima direktnu vezu sa Dobrovoljačkom ulicom i on proziva po nadimku zločince koji su u onim kontejnerima. Oni iskaču. Javlja se Kljujić, a on doslovce kaže: `Kljuja, šuti! Ja vodim ovu akciju.` I obraća se nekome u Dobrovoljačkoj ulici po nadimku i kaže: `Ubij Aliju Izetbegovića`”, lupa ko’ “Maksim do diviziji” Plavšićka zaboravljajući da je ne tako davno tvrdila da je “zločin gledala svojim očima sa prozora stana kod “Shoppinga”, u sarajevskom naselju Grbavica. Nešto slično Plavšićka je napisala i u svojoj knjizi “Svedočim”, ali se očito, u međuvremenu, sjetila i alternativne priče s obzirom da sa prozora svog stana nije mogla vidjeti ni D od “Dobrovoljačke”.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%