play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Predstavnički dom danas glasa o Kukiću, a njega nema na sjednici

today14. Jula 2011. 5

Background
share close

Kukić je dobio opštu većinu parlamenta, ali ne i entitetsku većinu iz Republike Srpske

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi se na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom krugu izjašnjavati o kandidatu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavo Kukić je na sjednici Predstavničkog doma PSBiH održanoj krajem juna dobio opću, ali ne i potrebnu entitetsku većinu glasova poslanika, jer je protiv njegovog imenovanja glasalo 10 poslanika iz RS-a dok je jedan bio suzdržan.

Nakon toga uslijedilo je usaglašavanje u Kolegiju Doma, ali kako Kolegij nije postigao saglasnost o potvrđivanju imenovanja Slave Kukića, poslanici će se o tome izjašnjavati u drugom krugu glasanja.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju i više zakonskih prijedloga među kojima su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, kao i Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika BiH.

Na dnevnom redu je, između ostalog, i imenovanje direktora i dva zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Kako saznajemo na sjenici nema kandidata Slave Kukića.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%