play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Bh. policajci odlikovani za sudjelovanje u UN-ovoj misiji na Kipru

today17. Jula 2011. 9

Background
share close

Amir Kasapović i Duško Simić odlikovani

Bosanskohercegovački policajci u bh. kontigentu UNFICYP Amir Kasapović i Duško Simić odlikovani su za svoj doprinos očuvanju mira na Kipru.

Dodjela medalja pripadnicima kontigenta UNFICYP, koji već 47 godina egzistira na Kipru, uprličena je u 15. jula Nikoziji.

Prvi put ove godine ovoj svečanosti prisustvovala je i delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine predvođena sekretarom Ministarstva Bakirom Dautbašićem, a u kojoj je bio i direktor Službe za poslove sa strancima Dragan Mektić te pomoćnik ministra sigurnosti Ermin Pešto.

Bosnanskohercegovački kontigent pri ovoj UN-ovoj misiji na Kipru čini pet policajaca iz Bosne i Hercegovine. Pored odlikovanih u bh. kontigentu službuju i naši policajci Miroslav Milojević, Zaim Prošić i Predrag Minić.

Tokom ove posjete, zvaničnike BiH ugostila je šefica Misije Lisa Buttenheim i šef UNPOL-a John Faralley i njegov zamjenik – bh. policajac Miroslav Milojević.

Tom pirlikom izražena je zahvalnosti vlastima Bosne i Hercegovine za aktivno učešće u ovoj mirovnoj misiji uz najviše pohvale za predstavnike naše zemlje. Naglašeno je da bh. policajci svojim odgovornim i predanim angažmanom doprinose stabilnosti i očuvanju mira na Kipru, a time i uspješnosti misije UN-a u ovoj zemlji.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%