play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

McDonald's će salatu i mlijeko nabavljati od domaćih dobavljača

today19. Jula 2011. 11

Background
share close

McDonald's je kompanija koja je lider u maloprodaji hrane u svijetu

Nakon četiri godine priprema, pa i određenih opstrukcija, prvi McDonald's restoran u BiH će sutra u 10 sati i zvanično početi sa radom.

Tim povodom održana je i press-konferencija na kojoj su prezentirani osnovni podaci o načinu rada u BiH.

“McDonald's ima visoke standarde te se i zbog toga nije krenulo u ovaj cijeli projekat. Izuzetno poštujemo visoke standarde kada je u pitanju kvalitet hrane i namirnica, što podrazumijeva i visoke higijenske standarde. Kada su u pitanju dobavljači hrane, od domaćih ćemo nabavljati salatu i mlijeko, a zemičke, meso i pomfirit nećemo”, objasnio je Mehmed Pozderac, direktor kompanije “Gliese 581”.

Za opremanje restorana u ulici Maršala Tita u Sarajevu McDonald's je izdvojio oko 2,5 miliona KM.

“McDonald's je kompanija koja je lider u maloprodaji hrane u svijetu. To potvrđuje i činjenica da djelujemo u više od 117 država, gdje imamo preko 32.000 restorana i poslužujemo oko 64 miliona ljudi dnevno. U cijeloj korporaciji uposleno je oko 1,7 miliona ljudi”, istakao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija McDonald'sa u BiH.

Restoran u Sarajevu će raditi od 7.30 sati, a uskoro se očekuje otvaranje sestrinskih restorana u Tuzli, Banjoj Luci i Zenici.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%