play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Josip Boljkovac, hrvatski ministar unutrašnjih 1991. godine: Hadžić je bio “hrvatski čovjek na srpskoj strani

today20. Jula 2011. 8

Background
share close

Hrvatski policajci su prilikom hapšenja teško pretukli Hadžića

Hrvatski specijalci uhapsili su Gorana Hadžića za Uskrs 1991. godine u Plitvicama.

Hadžić je kao jedan od vođa srpske pobune u Hrvatskoj došao na Plitvice kako bi pomogao u organizaciji srpskog otpora hrvatskim vlastima na području Korenice, tako se na “Krvavi Uskrs” zatekao na Plitvicama gdje su ga nakon sukoba sa srpskim pobunjenicima uhitili hrvatski policajci.

Kao i Željka Ražnatovića Arkana, koji je uhapšen u 1990. u Dvoru na Uni, hrvatska strana je pod nerazjašnjenim okolnostima pustila i Gorana Hadžića, iako je bilo evidentno da je jedan od vođa srpskih paravojnih formacija u Hrvatskoj, koja će uskoro prerasti u otvoreni rat, piše index.hr.

Josip Boljkovac, hrvatski ministar unutrašnjih poslova do ljeta 1991., u svojoj knjizi “Istina mora van” tvrdi da je Hadžić u Plitvicama uhapšen (zajedno s još 28 srpskih pobunjenika) jer se tamo “zatekao slučajno”, nakon čega je pušten.

Ali još intrigantnije zvuči Boljkovčevo objašnjenje zašto su pustili tako “krupnu ribu”. Naime, on tvrdi da je Hadžić bio “hrvatski čovjek na srpskoj strani”, koji je tog dana tek svratio na Plitvice sa sastanka srpskih političara u Obrovcu, ali da za akciju hrvatske policije uopće nije znao.

Hrvatski policajci su prilikom hapšenja teško pretukli Hadžića, pa Boljkovac piše kako su ga poslije on i njegov pomoćnik Slavko Degoricija obišli u bolnici u Zagrebu, gdje su se pobrinuli da dobije liječničku pomoć.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%