play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Tokom taksi vožnje obavezno korištenje sigurnosnog pojasa

today21. Jula 2011. 19

Background
share close

Neregularnosti prilikom vožnje taksijem građani moraju prijaviti

Našoj redakciji obratio se sugrađanin koji je jučer na Sarajevskom aerodromu doživio neugodnost prilikom unajmljivanja taksija. Naime, nakon što je ušao u vozilo pokušao je vezati sigurnosni pojas koji je taksista provukao iza suvozačevog sjedišta i na taj način ga prikopčao.

Vozač mu nije dopustio da vrati pojas naprijed, nakon čega je on napustio vozilo. Pokušao je unajmiti drugo vozilo, ali to mu nije pošlo za rukom jer ga drugi taksista nije htio primiti.

Ispitati stvar

O ovom slučaju odgovore smo potražili u Udruženju taksi vozača, gdje nam je rečeno da sve neregularnosti prilikom vožnje taksijem građani moraju prijaviti lično njima ili policiji.

– Mi ne možemo ništa poduzeti bez lične prijave građana. Ako je to što je vaš čitalac doživio istina, ja se u ime Udruženja izvinjavam zbog pretrpljene neugodnosti. Drugo, pozivam tog građanina da dođe u Udruženje i lično prijavi o kome je riječ da bismo mi mogli cijelu stvar ispitati i poduzeti odgovarajuće disciplinske mjere ako se dokaže da je to istina – rekao nam je Enver Suljagić, predsjednik Udruženja taksi vozača Sarajevo.

Policijska kontrola

Iz MUP-a KS su nam rekli da se smatra prekršajem ne dopustiti nekome da veže sigurnosni pojas.

– Svi su dužni koristiti sigurnosni pojas, bilo da sjede na prednjem ili zadnjem sjedištu, tako zakon nalaže. Ako se prilikom policijske kontrole ustanovi da je slučaj takav kao što ga je ovaj građanin opisao, automatski se vozaču taksi vozila piše kazna od 40 KM – rekao nam je Elvedin Muratspahić, pomoćnik komandira Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%