play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Hadžić napustio Specijalni sud i otišao u posjetu bolesnoj majci

today22. Jula 2011. 10

Background
share close

Hadžić će u Novom Sadu posjetiti bolesnu majku a potom će biti vraćen na beogradski aerodrom i upućen u Hag

Goran Hadžić napustio je zgradu Specijalnog suda u koloni automobila koja je jutros nešto poslije osam časova izašla iz Suda, saznaje agencija Beta.

Hadžić se više neće vraćati u zgradu suda i svakako će danas biti izručen, kazao je Betin izvor.

Prema nepotvrđenim saznanjima Bete, Hadžić će u Novom Sadu posjetiti bolesnu majku a potom će biti vraćen na beogradski aerodrom i upućen u Hag.

Na autoputu u Beogradu primjetne su pojačane bezbjednosne snage. Kolona džipova sa rotacijama, među kojima su bila i ambulantna kola, jutros je oko 09.00 časova velikom brzinom izašla iz kruga Specijalnog suda, u čijoj su blizini pojačane mjere bezbjednosti.

Hadžićev advokat, međutim, nije mogao da potvrdi te informacije. Neposredno prije izlaska kolone džipova, iz zgrade suda izašla je žena sa djetetom, za koju se u medijima navodi da je u vanbračnoj vezi sa Hadžićem. Hadžića su u četvrtak posjetili i članovi njegove uže porodice.

Policija je jedno vrijeme potpuno zatvorenim držala ulice od Suda do uključenja u autoput, a desna strana auto-puta prema aerodromu bila je zatvorena i obezbjeđivali su je pripadnici žandarmerije, javio je Tanjugov izvještač.

Taj put je poslije nekog vremena odblokiran i kako je taksistima saopšteno putem radio-veze, ponovo pušten u saobraćaj.

Zvaničnih potvrda o tome da je Hadžić stigao na aerodrom jutros nije bilo. Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić ranije je rekao da vrijeme izručenja Hadžića iz bezbjednosnih razloga neće biti saopšteno.

Odbrana potpisala dokument o odricanju prava na žalbu

Odbrana zločinca Gorana Hadžića potpisala je jutros dokument o odricanju prava na žalbu o izručenju Hadžića Hagu, rekao je njegov advokat Radoslav Marinković.

Novinarima ispred Specijalnog suda Marinković je kazao da ne zna da li je taj dokument već proslijeđen Ministarstvu pravde, kao i da ne zna da li je Hadžić bio u koloni automobila koja je nešto poslije osam časova napustila Specijalni sud.

Dokument o odricanju od žalbe, treba da potvrdi i Tužilaštvo za ratne zločine i nakon toga ministarka pravde Snežana Malović da potiše nalog o izručenju Hadžića.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%