play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

”Plavi” uspješni, Željo u trećem pretkolu

today22. Jula 2011. 8

Background
share close

Željezničar je uspio! ”Plavi” su sačuvali gol prednosti iz prvog susreta i sasvim zasluženo ostvarili plasman u naredni krug kvalifikacija za Evropa Ligu. Sa konačnih 1:0, klub sa Grbavice potvrdio je ono što su njegovi navijači širom svijeta priželjkivali – prolaz dalje.

Prvi dio ”plavi” su otvorili dosta staloženo. Nisu dozvolili svojim protivnicima da izvrše onaj početni pritisak kakav su najavljivali. Igrači Sheriffa kao da su bili zbunjeni dobro postavljenim protivnikom. Pokušavali su uglavnom preko bokova ali pored raspoloženog Gerhardta i Markovića nisu mogli ništa. Sredinu je odlično držao rastrčani vezni red Željezničara na čelu sa sjajnim Svrakom. 

Domaći nisu kreirali neke velike prilike pred golom sigurnog Karića. S druge strane, mnogo više uzbuđenja bilo je u šesnaestercu Bugarina Stoyanova na golu moldavskog viceprvaka. U 6. minuti, Smajić se sjajno snašao među buketom domaćih defanzivaca, lijepo gađao donji desni ugao ali je golman krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Sličnu situaciju vidjeli smo i u 36. minut. Zeba je sjajno istrčao kontra napad, polulobom pokušao prevariti domaćeg vratara koji je ponovo bio na pravom mjestu. Na odmor se, dakle, otišlo bez golova.

U drugom dijelu slična slika. Sheriff je jalovo napadao bez konkretnog učinka u završnici. Domaći su djelovali bezidejno i na momente nezainteresovano. Željini igrači su odlično stajali na terenu iz veliku dozu discipline presjecali sve gostujuće akcije. Za 90 minuta igre Sheriff je stvorio samo je pravu priliku i to u sudijskom vremenu. No, uz malo sreće i požrtvovanog Karića, Željo je sačuvao svoju mrežu i priredio veliko slavlje svojim navijačima koji su uz svoj klub bili u na večerašnjem susretu.

Željezničar je jednostavno pokazao da je u ovom trenutku ipak kvalitetnija ekipa i zasluženo će se naći u narednoj, trećoj rundi kvalifikacija gdje će odmjeriti snage sa Maccabijem iz Tel Aviva.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%