play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Strauss-Kahnova sobarica dala prvi intervju

today25. Jula 2011. 5

Background
share close

Kako piše Newsweek, Diallo nije ljepotica, ali ima ženstvenu figuru

Sobarica njujorškog hotela, koja je bivšeg čelnika MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna optužila za pokušaj silovanja, dala je prvi intervju.

Nafissatou Diallo je za Newsweek rekla da je ispričala istinu o događajima koji su se dogodili 14. maja ove godine, zbog kojih je Strauss-Kahn uhapšen i odstupio s čelnog mjesta Međunarodnog monetarnog fonda.

Kako piše Newsweek, Diallo nije ljepotica, ali ima ženstvenu figuru. Ne zna pisati ni čitati ni na jednom jeziku, a poslom sobarice u hotelu Sofitel bila je vrlo zadovoljna te ga nije htjela izgubiti.

Francuski političar koji je imao vrlo velike šanse postati i francuskim predsjednikom oštro je odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret. Rekao je da je odnos između njega i 32-godišnje sobarice bio sporazuman, a njegovi odvjetnici su njezin intervju proglasili nedoličnim. Strauss-Kahn je nakon hapšenja pušten uz milionsku jamčevinu.

32-godišnja sobarica podrijetlom iz Gvineje je rekla kako želi Strauss-kahna vidjeti u zatvoru. “Želim da zna da postoje mjesta gdje ne može koristiti svoju moć i novac”. Također je ispričala kako se uplašila da bi mogla ostati bez posla kada je istrčala iz sobe u kojoj se navodno dogodio napad.

Strauss-Kahnovi odvjetnici su je optužili da je provodi medijsku kampanju kako bi bi uvjerila tužitelje da ne odstanu od tužbe protiv bivšeg šefa MMF-a. Podsjećamo, nedavno su se mediji širom svijeta raspisali o mogućnosti odbacivanja tužbe zbog sobaričinog upitnog kredibiliteta.

Nafissatou Diallo je ispričala kako joj je bilo rečeno da je soba u kojoj ju je napao Strauss-Kahn bila slobodna te da je treba očistiti. Kada je došla, dočekao ju je potpuno gol bivši čelnik MMF-a te najprije uhvatio za grudi, da bi nakon toga zalupio vrata za njom. Kako kaže, izgledao je kao luđak.

Diallo mu je, kako kaže, rekla da prestane i da ne želi izgubiti posao, na što joj je on odgovorio da neće. Strauss-Kahn ju je tada prislio na oralni seks, nakon čega je istrčala iz sobe. Cijeli incident je trajao nekoliko minuta.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%