play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Vatra u vozu kod Rajlovca

today26. Jula 2011. 7

Background
share close

Najvjerovatniji uzrok kratki spoj na kočionom sistemu

Na putničkom vozu koji saobraća na relaciji Zenica – Sarajevo jučer oko 12.20 sati u Rajlovcu, prekoputa autootpada “Far”, izbio je požar.

Dim u kupeu

Do požara je najvjerovatnije došlo usljed kratkog spoja na električnim instalacijama kočionog sistema pa se plamen proširio na unutrašnjost vagona, a gusti dim je ispunio kupe u kojem su se nalazili putnici.

Vidjevši da se voz zapalio, mašinovođa je zakočio te otvorio sva vrata kako bi putnici mogli izaći vani. Nakon toga je istrčao iz lokomotive i protivpožarnim aparatima pokušao  ugasiti plamen koji je zahvatio donji dio vagona, gdje se nalazi kočioni sistem, ali mu to nije pošlo za rukom.

Prilikom gašenja požara mašinovođi je od dima pozlilo. Ubrzo je na mjesto događaja stigla ekipa Hitne pomoći koja mu je ukazala pomoć.

Otvarali prozore

Putnici koji su se u tom trenutku našli u vagonu otvorili su prozore, a nakon zaustavljanja počeli su iskakati napolje.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su ubrzo stigli na mjesto požara s dva vozila i sedam vatrogasaca koji su za nekoliko minuta ugasili požar. Uviđaj su obavili sarajevski policajci i vještak protivpožarne struke. Uviđajni tim će utvrditi je li voz bio u ispravnom stanju kada je saobraćao na ovoj relaciji.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%