play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Gaddafijev osvetnički pohod: Lukavim planom smaknut vojni lider pobunjenika

today29. Jula 2011. 8

Background
share close

Abdel Fatah Junes ubijen je jučer u Bengaziju

Libijski general Abdel Fatah Junes, bivši zvaničnik režima pukovnika Moamera Gaddafija, koji se pridružio pobunjenicima ubijen je juče u Bengaziju, saopštio je sinoć

Mustafa Abdel Džalil vođa Nacionalnog prelaznog komiteta.

Džalil  je na konferenciji za novinare u Bengaziju naveo da je grupa naoružanih ljudi ubila Junesa i dvojicu njegovih bliskih saradnika.

On  je dodao da je uhapšen vođa grupe koja je izvršila ubistvo.

Riječ je o šefu obezbjeđenja pobunjenika koji je u četvrtak priveo Junesa i dvojicu njegovih saradnika pod izgovorom da treba da ispita postojanje trenutnih veza Junesove porodice sa režimom Moamera Gaddafija.

Džalil je rekao da je Junes sa dvojicom svojih saradnika ubijen prije nego što je stigao na ispitivanje. Iako je optužio Gadafija da pokušava da unese razdor među pobunjenike, Džalil nije optužio direktno Junesove ubice da su povezani sa Gadafijevim režimom.

On je naveo da je proglašena trodnevna žalost.

Junes je bio dio grupe koja je učestvovala u vojnom puču  1969. godine kada je na vlast došao pukovnik Moamer Gaddafi, bio je na funkciji  ministra unutrašnjih poslova  i početkom pobune protiv libijskog režima u februaru prešao na pobunjeničku stranu.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%