play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Veliki broj Sarajlija prijavio se na javni poziv: Ko će zaigrati u filmu s Penelopom Cruz?

today4. Augusta 2011. 6

Background
share close

Nezvanično saznajemo da je u pitanju ostvarenje “Venuto al mondo” italijanskog reditelja Serđa Kastelita

Nakon što je jučer u našim novinama osvanuo javni poziv za sve zainteresirane da se jave ukoliko žele statirati u velikom internacionalnom filmskom projektu,

naša ekipa se zaputila u hotel “Holiday Inn” u salon “Neretvica” kako bismo saznali o čemu je riječ.

Tamo smo zatekli nekoliko mladih Sarajlija koji su željeli oprobati svoju sreću, iako nisu znali o čijem projektu je riječ. A prema upitniku koji su ispunjavali, mogli smo primijetiti da se kroz jedan sat prijavilo čak stotinjak osoba.

Organizatori audicije koji su davali upitnike i fotografirali moguće statiste nisu nam smjeli ništa potvrditi niti izjaviti.

Međutim, budući da se već govorilo o tome da će italijanski reditelj Serđo Kastelito (Sergio Castellitto) uskoro u Sarajevu snimati film “Venuto al mondo” i budući da je nedavno boravio u glavnom gradu tražeći pogodne lokacije za snimanje, sve ukazuje na to da se radi upravo o tom filmu.

Slavna oskarovka Penelopa Kruz (Penelope Cruz) u ovom ostvarenju igrat će glavnu ulogu.

Podsjetimo, film je nastao prema romanu Margaret Macantini (Mazzantini), inače Kastelitove supruge, a govori o Italijanki Gemi, koja svog sina tinejdžera dovodi u Sarajevo, grad u kojem je njegov otac rođen i ubijen.

Roman “Venuto al mondo”, koji govori o bosanskom ratu, postao je bestseler u svijetu.

Italijanski i američki mediji, naročito portali vezani uz Holivud i filmsku industriju, objavili su da bi film trebao biti sniman u Rimu, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Inače, poziv za statiranje traje do 7. avgusta do 18 sati.

Ostaje nam da vidimo ko će od prijavljenih imati toliko sreće da zaigra u filmu sa slavnom Kruz.

Stroga tajnost

Budući da su organizatori kastinga odlučili sve uraditi u strogoj tajnosti, ni ekipa koju smo jučer zatekli u hotelu “Holiday Inn” nam nije mogla dozvoliti da fotografiramo zainteresirane, možda već buduće statiste u filmu “Venuta al mondo” reditelja Serđa Kastelita.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%