play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

“LoveRich powered by Provision Studio London”

today8. Augusta 2011. 22

Background
share close
Nedavno pokazana modna revija u Sarajevu nosila je privlacan naziv “LoveRich powered by Provision Studio London”, prouzrocivsi radoznalost i veliki interes. Nakon jako uspjesne smotre u Amsterdamu, bosanska kreatorica sto djeluje u Velikoj Britaniji, Aleksandra Lovric je pokazala modele vlastite “TNT crew” kolekcije u bh prijestolnici u prostorijama  privlacnog ugostiteljskog objekta “4 sobe gospodje Safije”.

 Modeli su nadahnuti junacima stripa Alana Forda a svi posjetitelji su dobili darove  kozmetike “Shisseido”,koje je obezbijedio zastupnik kozmetickih i mirisnih brandova “Everet”.
Jako nadrealisticka i skulpturalna fashion kolekcija sa posebnom notom culnosti, dopunjena je nesvakidasnjim, inovirajucim torbicama u obliku strip oblaka sa citatima iz romana Alan Ford. Torbice je izradila visocka kuca “Nerzz Beslagic” pa su dva branda pokazala da je njihova suradnja ujedinila cjelokupni kvalitet i privlacnost kozarske tradicije i  suvremenog bh dizajna.
Aleksandra Lovric, mlada bh kreatorica je pored Akademije Likovnih Umjetnosti u Sarajevu, studirala na londonskom British College pa diplomirala na odsijeku za tv, fotografiju i profesionalni styling. Pored ucesca na oblasnim modnim smotrama, pokazala je svoje umijece i na Bianalu mladih umjetnika u Ateni, dok je u Sarajevu otkrila novi nacin pokazivanja odjevnih predmeta zahvaljujuci stripu. U smotri su ucestvovale poznate manekenke i modeli sto djeluju i u inozemstvu : Amara Silajdzic, Dzejla Glavovic ili Sarah Cerkez. Aleksandar Hrsum se pobrinuo za privlacnost bajkovite scenografije, originalne glazbe i koreografije.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%