play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Dvije maloljetne sestre iz Danske žive spaljene u Njemačkoj

today15. Augusta 2011. 6

Background
share close

Tužilaštvo je saopštilo da su oba djeteta bila živa u trenutku kada je izbila vatra

Dvoje dece, čija su ugljenisana tela pronađena u jednom izgorelom automobilu u blizini njemačkog grada Nauen, spaljena su živa, saopštilo je danas Državno tužilaštvo u Potsdamu, pozivajući se na rezultate obdukcije.

Tužilaštvo je saopštilo da su oba djeteta bila živa u trenutku kada je izbila vatra, ali da je sam tok dešavanja i dalje nejasan.

Otvoreno pitanje je, kako je saopštilo Tužilaštvo, da li su djeca, pronađena u spaljenom autu danaskih registarskih tablica, prije toga bila uspavana ili otrovana, a nove informacije o tome istraga očekuje od toksikoloških istraživanja.

Njemački mediji prenose da su djeca bila na zadnjem sjedištu auta, vezana pojasevima i da su ostaci izgorjelog vozila pronađeni u petak, u jednoj šumi, pored autoputa 24 Hamburg-Berlin, pošto je jedan čovjek, sa teškim opekotinama, alarmirao policiju.

Ta osoba se nalazi u jednoj berlinskoj bolnici i do sada nije mogla da bude saslušana, a mediji špekulišu da bi to mogao biti otac izgorjele djece.

Da li se u slučaju spaljene djece radi o malim Dancima, Državno tužilaštvo Potsdama nije moglo da potvrdi, pošto još nedostaju analize zuba i nove DNK provjere, ali njemački mediji prenose saznanja iz Danske, po kojima se ”skoro 100 odsto” radi o dvije sestre, stare devet i deset godina.

Prema informacijama danskih medija, radi se o dvije devojčice iz Nordjitlanda.

Nemački mediji prenose pisanje danskog lista ”Ekstra bladet”, koji citira prijatellje porodice da su roditelji bili razvedeni godinu dana i da je često dolazilo do svađa zbog prava na posećivanje djece.

Mediji danas javljaju da u razrješenju ovog događaja, za koji se postavlja pitanje da li je porodična drama ili nesretni slučaj, Potsdamsko državno tužilaštvo tijesno sarađuje sa danskim nadležnim službama.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%