play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Sibir: Kćerka nazvala majku dok su je živu jeli medvjedi

today20. Augusta 2011. 29

Background
share close

Posljednje što joj je rekla bilo je da je ništa više ne boli i da je voli

Izbezumljena majka Tatjana Moskaljova bespomoćno je slušala kako kćerku Olgu (19) živu jedu medvjedica i njena tri mladunca.

– Mama, jede me medvjed! Mama, ovo je strašno! Mama, pomozi mi! – vrištala je Olga. Nazvala je majku tri puta prije smrti. U prvom pozivu Tatjana je mislila da se Olga šali. Međutim, ubrzo je čula i medvjede kako se glasa i žvače, piše Daily Mail.

– Skoro sam umrla od šoka – rekla je Tatjana koja u vrijeme poziva nije ni znala da je medvjed već ubio njenog supruga, Olginog očuha Igora Tsiganenkova. Slomio mu je vrat i razbio lobanju. Olga je vidjela napad mužjaka i počela bježati. Uspjela je odmaknuti 30-ak metara prije nego što ju je medvjedica zgrabila za nogu. Dok se igrala s njom, Olga je uspjela nekoliko puta nazvati majku. Tatjana je između poziva pokušala dobiti supruga, ali nije se javljao. Nazvala je policiju i porodicu u selu Termalnij na istoku Sibira. Preklinjala ih je da požure do rijeke gdje su se Igor i Olga vratili po ribički pribor koji je zaboravio.

– Mama, medvjedi su se vratili s mladuncima. Oni me.. jedu – jedva je izgovorila Olga. Gotovo sat vremena nakon prvog poziva, Olga je nazvala posljednji put:

– Mama, više me ništa ne boli. Oprosti mi zbog svega. Toliko te volim – rekla je vjerovatno osjećajući da će umrijeti. Pola sata kasnije, Igorov brat Andrej došao je na mjesto s policajcima. Igor i Olga su bili mrtvi, a medvjedi su ih još jeli. Poslali su šest lovaca da ubiju medvjede.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%