Vijesti

Čedomir Jovanović napustio LDP

Lider LDP Čedomir Jovanović pristupio je poslaničkoj grupi Liga socijaldemokratske Vojvodine – Zelena stranka u Skupštini Srbije.

Jovanović je u pisanoj izjavi obavijestio predsednika parlamenta da je istupio iz poslaničke grupe LDP – SDA Sandžaka i pristupio grupi LSV – Zelena stranka.

Tu poslaničku grupu sada čine Nenad Čanak, koji je predsjednik, Goran Čabradi, Čedomir Jovanović, Nada Lazić i Olena Papuga.

Lider LDP sinoć je naveo da je formalno omogućio da poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je ostala bez jednog poslanika, i dalje postoji u Skupštini Srbije.

Jovanović je, kako kaže, svojim potpisom omogućio da LSV i dalje ima svoj poslanički klub, nakon što ga je napustila Marinika Tepić.

Njenim odlaskom, četiri poslanika LSV ne bi mogla da imaju svoj poslanički klub, jer je za to potrebno najmanje pet poslanika.

– Ne želim da se od Skupštine pravi buvlja pijaca i da se zbog formalnih razloga ugasi poslanički klub koji je potreban Srbiji. Ovim simboličkim potezom poslata je jaka poruka da je važno da u Srbiji opstaju građanske i demokratske snage i da je snažno suprostavljanje nacionalističkim i ekstremističkim grupama naša zajednička obaveza – rekao je Jovanović.

Poslanička grupa LDP – SDA Sandžaka, nakon što je Jovanović istupio iz nje, ima pet poslanika, a čine je Bajro Gegić, Enis Imamović, Žarko Korać, Nenad Milić i Nataša Mićić.