play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Kebo istupio iz SDA

today4. Februara 2013. 5

Background
share close

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo istupio je na vlastiti zahtjev iz članstva Stranke demokratske akcije (SDA) i do daljnjeg neće davati izjave niti komentarisati razloge tog čina, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Dalje se kaže da se Kebo “ograđuje od jučerašnje izjave generalnog sekretara SDA datoj agenciji FENA,  a koji je kako  se navodi u saopćenju bio upoznat s detaljima i radnjama poduzetim od strane potpredsjednika Kebe prilikom donošenja ove teške odluke.

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo  izražava veliko poštovanje članstvu Stranke demokratske akcije i duboko žali što je morao donijeti ovako mučnu odluku, kaže se u saopćenju.

“Kao što je u svim svojim dosadašnjim javnim istupima čuvao ugled svakog pojedinca, institucije, političke partije i naroda, potpredsjednik Kebo očekuje da će njegov čin biti shvaćen kao demokratsko i ljudsko pravo. Od danas potpredsjednik Kebo i njegov Kabinet djelovat će vanstranački i kao do sada, u skladu sa Ustavom, Zakonom i interesom svih građana i naroda Federacije i Bosne i Hercegovine”, kaže se na kraju saopćenja  kojeg prenosi Služba za odnose s javnošću potpredsjednika Federacije BiH.

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%