Vijesti

Sretan vam Dan Armije RBiH

armijabih_361224783

Bilo je to prije 19 godina…Crni oblak se nadvio na BiH.Bez oružja,vojnog osoblja, u izlizanim farmerkama, osim ljubavi prema Bosni i Hercegovini

 drugog oružja nije bilo. Stadoše djevojke i momci,očevi i majke u jedan red zajedno.Stadoše zajedno Bosnu i Hercegovinu braniti.

Za samo 3 godine izrasla je taka šaka “njih” u Armiju BiH i natjerala svijet da je prizna. U Daytonu neprijatelji su potpisali kapitulaciju nakon što su shvatili da se nije sa Bosnom zezati.

Danas, nakon 19 godina, sputavši heroje na smetljište zaborava, možda neprijatelji uspješe natjerati ljude do to urade i tako osjete draž svoje ne dobivene bitke. Ali ako iole postoji dobra duša, srce Bosanca i Hercegovca, koje će osjetiti slobodu Bosne; ako postoji suosjećanja onoga ko će osjetiti bol onoga koje oca ili majku izgubio od snajpera sa okolnih sarajevskih brda, granata koje su padale po gradu dok se mladež skupljala, silovanu majku odvedenu od djeteta kojeg je hranila; obješenog oca na pragu kuće, zapaljene žene i djecu u Višegradu…shvatit ćemo da je Armija RBiH sputala daljna iživljavanja onih nad nedužnim narodom BiH. Ti isti, danas rade u javnim ustanovama, medijskim kućama, hodaju po političkim sastancima. Njima slični, tada učenici, danas nasljednici, i dalje zagovaraju isto, varaju i svađaju narod.

A narod kao narod. Kaže pustite nas. Mi samo želimo da živimo.Narod Bosanski kao i kroz historiju, samo je htio da živi, smije se, pleše… Narod BiH nije nikada nikome zlo mislio, niti zlo nanio. Međutim, zlo ga je okruživalo stoljećima. Nema vijeka, nema decenije, nema godine, nema minute, da nije postojao neko da nije tu harmoniju htio uništiti.I uništavali su je, ali je nisu uništili.

Znamo da su mora presušila. Znamo da “ledeni” kontinenti se tope. Znamo da prelijepe šume nestaju. Znamo da rijeke presušuju. Ništa se ne poduzima. Ljudi su zaokupljeni sobom i ne žele da misle. To (neka)rade ONI. Oni gore, čija je to uloga.

Tako isto, našu Bosnu i Hercegovinu uništavaju i danas, a narod iscrpljen i umoran. Željan smijeha, želi zabavu, želi ono što je nekada bilo. Narod nije svjestan, da osmijeh ne traje vječno, da ono što je nekada bilo vrlo vjerovatno više nikada neće biti- Ono što vječno traje je sloga, jedinstvo, edukacija, snaga i volja svih zajedno da se jedino u Bosni i Hercegovini može živjeti zajedno.

Amir_Hotic*Neće Amiru biti bolje uz Tursku.On će uvijek biti za njih neko čiji su preci prešli na islam.

*Neće Josipu biti bolje uz Hrvatsku. On će uvijek biti za hrvata glupi Bosnačero, ili čak, HERCEGOVAC.

*Neće nikada Aleksandru biti bolje u Srbiji. On će uvijek biti jebeni Bosanac koji je razlog mizerije u Srbiji zadnjih 20 godina.

Ako “patite” za Jugoslavijom dozvolite da vam kažem nešto-NEMA VIŠE JUGOSLAVIJE! Ako želite Jugoslaviju natrag, shvatite, NEĆE JE VIŠE BITI! Ali pitajte se, šta je bila Jugoslavija? Jugoslavija je bila ništa drugo do samo BOSNA I HERCEGOVINA.

Zato, borimo se zajedno da istjeramo svje hajvane, na sve tri strane. Borimo se za našu BOSNU I HERCEGOVINU!

Sretan Dan Armije Republike BiH istinskim Bosancima i Hercegovcima! Hvala vam dragi borci na našoj slobodi i dostojanstvu koju ste održali i u granicima našu Bosnu i Hercegovinu zadržali. Neka je rahmet šehidima i slava palim borcima Armije RBiH.

 Amir Hotich