Share

Suđenje Turkovićevoj grupi: Konobar iznajmio kuću u kojoj su ubijeni Ajdari i Tolić

Zijad Turković u sudniciZijad Turković u sudnici

U Sudu BiH danas su saslušana tri svjedoka koje je pozvalo Tužilaštvo u predmetu protov Zijada Turkovića i ostalih.

Prvi je svjedočio Edin Džihanović (38), nezaposleni konobar iz Sarajeva koji je ustupio svoju kuću na Bistriku Seadu Dumanjiću, u kojoj su u martu prošle godine ubijeni Verner Ajdari i Mario Tolić.

Džihanović je kazao da mu je Dumanjić zatražio kuću da bi se sastao sa prijateljima te da bi napravio dernek. Zajedno sa Esmirom Ferizovićem i Nerminom Bostandžić tadašnjom djevojkom, otišao je do Tuzle Dumanjićevim “passatom” da bi naplatili neki dug.

Kada su se vratili Dumanjić im je rekao da nemogu ići kući te da moraju otići u njegovu vikendicu kod Hadžića gdje su prenoćili. Kada je Džihanović počeo insitirati da odu kući Dumanjić mu je kazao da ako se približe kući bit će ubijeni.

Svjedok je također kazao da kada je sutradan došao kući osjetio je veliki smrad od sredstva za čišćenje, a namještaj je bio izrezan, kao i tepih.

Nermina Bostandžić je također svjedočila te je ispričala šta se događalo tog marta prošle godine kada su ustupili kuću Dumanjiću.

Kao svjedok se pojavio i Nermin Čišić ugostitelj iz Sarajeva koji je za potrebe Turkovića otvorio firmu u Makedoniji, a koja je kasnije prešla u vlasništvo njegove supruge Šejle.

Komentari