play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Naslovna Tekstovi

Vijeće ministara traži zabranu uvoza automobila koji ne ispunjavaju “Euro 4” standard

today25. Decembra 2015. 5

Background
share close

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine (VMBiH) je na posljednjoj sjednici, uzimajući u obzir povećanu zagađenost zraka u većim bh. gradovima, zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Upravu za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i ostale nadležne institucije da preduzmu hitne aktivnosti na izmjeni akata, kojim se regulira uvoz automobila u BiH, s ciljem zabrane uvoza vozila s motorima koji ne ispunjavaju “Euro 4” standard.

Osim navedenog, VMBiH je zadužilo UIO BiH da u listu prioriteta uvrsti opremanje i izgradnju infrastrukture na malograničnom prijelazu Tržačka Raštela – Cazin te s tim u vezi, zadužilo Ministarstvo sigurnosti da inicijativu u ovom smislu odmah dostavi Mješovitoj komisiji formiranoj po osnovu Ugovora o graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom.

Mješovita komisija je zadužena da o provedenim aktivnostima izvjesti Vijeće ministara u roku od 30 dana.

Također, VMBiH je prema nadležnim tijelima i Evropskoj komisiji pokrenulo inicijativu za uvrštavanje graničnog prijelaza Izačić – Bihać na listu prijelaza s Evropskom unijom na kojima je u potpunosti omogućen promet svih roba biljnog i životinjskog porijekla.

Inicijativa će biti dostavljena u roku od 15 dana, saopćeno je iz VMBiH

Autor: Fena

Written by: Nihad Krndzija

Rate it
0%