play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Kategorije Vijesti

Vratili smo Aerodrom Tuzla na mapu međunarodnih avio-veza

today3. Decembra 2023. 26

Background
share close

Zajedničkim angažmanom vratili smo Međunarodni aerodrom Tuzla na mapu međunarodnih avio-veza – izjavio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović, nakon što je potpisan ugovor s grčkom aviokompanijom Lumiwings.

Na taj način od 18. decembra Tuzla će biti povezana sa Švedskom, Danskom, Holandijom, Njemačkom i prvi put Turskom.

Potpisivanjem ugovora napravili smo važan korak prema jačanju povezanosti između Tuzlanskog kantona i BiH s ključnim destinacijama, što nadalje ima pozitivan uticaj na turizam, trgovinu i ekonomski razvoj cijele regije –  istakao je tim povodom ministar Bećirović.

Vlada Tuzlanskog kantona je izdvojila iznos od dva i po miliona KM kao ključnu podršku ovom značajnom projektu.

Međunarodni aerodrom Tuzla i njegov dalji razvoj su strateški element i projekat Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona, i neizostavan segment svih strateških dokumenata i razvojnih planova kantona te smo mu se kao takvom i posvetili – kaže Bećirović.

Menadžment Lumiwingsa s optimizmom predviđa pozitivan odaziv putnika na novouspostavljene letove. Posebno su uvjereni da će ovi letovi potaknuti ponovni interes dijaspore, čime će znatno doprinijeti konačnom uspjehu ovog projekta.

Svjesni su da angažman dijaspore ima ključnu ulogu u održivosti i prosperitetu zračnih ruta, te su posvećeni stvaranju privlačne i konkurentne ponude koja će privući širok spektar putnika.

Ministarstvo i menadžment Aerodroma Tuzla će nastaviti stvarati poticajno okruženje za proširenje zračnih ruta, obuhvatajući nove atraktivne i zanimljive destinacije, kako u Evropi, tako i širom svijeta – zaključio je ministar Bećirović.

Written by: Nihad Krndzija

Rate it
0%