play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Vijesti

Nakon osam godina osuđeni za razbojništvo

today13. Aprila 2011. 7

Background
share close

Dražan Knezović osuđen je na osam mjeseci, a Dražan Bago i Marko Stojkić na po godinu i 6 mjeseci zatvora

Slavko Pavlović, predsjedavajući Sudskog vijeće Županijskoga suda Mostar sastavljenog od porotnika (po starom KZFBiH) pročitao je danas presudu kojom optužene Dražana Knezovića Gegu (1978), Dražana Bagu Pupa (1975) i Marka Stojkića (1974) svi iz Mostara, ovo vijeće proglašava krivim za kazneno djelo razbojstva koje su počinili 2002. godine u Mostaru.

 Dražan Knezović osuđen je na osam mjeseci, a Dražan Bago i Marko Stojkić na po godinu i 6 mjeseci zatvora. U izrečenu kaznu zatvora uračunat će se i vrijeme provedeno u pritvoru. Marko Stojkić i Dražan Bago dužni su također platiti oštećenima iznos od 298 i 250 maraka.

 Knezović, Bago i Stojkić proglašeni su krivim za kaznena djela koja su počinili  2002. godine, i to 24. decembra, kada je optuženi Dražen Bago u pratnji optuženog Marka Stojkića, koji je čuvao stražu, kroz prozor kioska str “Sara” u Centru 2 u Mostaru s plastičnim pištoljem i maskiran od tamošnje zaposlenice oteo 350 maraka.

 Nekoliko dana poslije, 28.  prosinca, optuženi Dražan Bago ponovio je isti scenarij u kiosku “Niki i Zoki” u Dubrovačkoj ulici te oteo oko 300 maraka.

 Krajem prosinca te godine ponovno je optuženi Dražan Bago, ali sada u pratnji optuženog Dražena Knezovića, upao u ljekarnu “Milas” na Rudniku u Mostaru te s plastičnim pištoljem i obojica maskirani od trgovkinje uzeli 490 maraka.

 Inače, Knezović i Bago liječeni su ovisnici o heroinu u Cenacolu u Međugorju, a Marko Stojkić liječio se u psihijatrijskoj bolnici u Vrapču u Zagrebu i trenutno je na izdržavanju jedinstvene kazne zatvora od jedne godine i 4 mjeseca za istovrsno kazneno djelo.

Autor

Written by: hazmirmanija

Rate it
0%