play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Naša Riječ Chicago

Kategorije Vijesti

Vučić sa vrhom SPC i Dodikom: Rezolucija o Srebrenici ključno pitanje za opstanak Srba

today18. Maja 2024. 19

Background
share close

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je čelnicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku izrazio zahvalnost što se bave “nametnutom rezolucijom o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda”.

Poslije ručka na kojem je ugostio patrijarha SPC Porfirija, Sveti arhijerejski Sabor SPC i Dodika, Vučić je na Instagramu napisao da su zvaničnici Srbije uložili veliki trud da spriječe usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN), koje se očekuje 23. maja.

“Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli”, naveo je Vučić.

Nacrt Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sjećanja na genocid u Srebrenici uvršten je u dnevni red 82. Plenarne sjednice GS UN pod tačkom Kultura mira. Rezoluciju, kojom se osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, predložile su Njemačka i Ruanda, a među sponzorima je više od 30 država, uključujući zemlje Kvinte.

Vučić je napisao i da je srpski narod na Kosovu izložen “brutalnom progonu koji se neće lako zaustaviti”.

“Svakim danom na različite načine pokušavaju ne samo iz duše i srca, već i fizički da nam u potpunosti odvoje Kosovo. Suprotstavićemo se svim političkim sredstvima i činiti sve za naš narod na Kosovu i naravno nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo”, naveo je Vučić.

Dodao je da je “jedina pozitivna stvar u nelakim vremenima da se Srbija i Republika Srpska ekonomski razvijaju dobro i da ide bolje od očekivanog, imajući u vidu situaciju u svijetu”.

Beta (S. T.)

Written by: Nihad Krndzija

Rate it
0%